изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:39 EEST
ТРАШ ЛЕГЕНДИТЕ SLAYER ЗАКРИХА "КАЛИАКРА РОК ФЕСТ"    
НовиниС култовите си парчета бандата доведе до екстаз многохилядната си публика на стадиона в Каварна, където погото продължи през цялото време . Носителите на две награди Грами бяха подгряти от идващите за пръв път у нас шведи от In Flames

С концерт на шведите от  In Flames и траш легендите Slayer миналата вечер бе закрито невероятното трето издание на фестивала "Калиакра рок фест".
Носителите на две награди Грами бяха подгряти от In Flames, които идват за първи път у нас. Метъл групата In Flames e основана през 1990 година. Стилът на петимата шведи се определя като мелодичен дет метъл.
Те бяха в ролята на подгряваща банда. Излязоха на сцената малко след 20 часа. Законодателите на шведския дет метъл изсвириха доста познати за феновете си парчета и успяха по време на едночасовото си изпълнение да влязат в диалог с публиката на стадион "Калиакра".
In Flames, които наскоро спечелиха наградата на авторитетното списание Kerrang за "best international band", забиха изключително стегнато и професионално, констатираха познавачи. Групата акцентира на доста познати за феновете им парчета от последните им албуми. Публиката бе въодушевена от изпълненията на хитовете "Оnly for the weak" и "The quiet place. Концертът на шведите продължи точно един час. С него музикантите, които за пръв път са в България, показаха, че неслучайно са сред най-големите в тежката музика. По време на едночасовия концерт те успяха да влязат в диалог с публиката. Последва 30-минутна пауза, в която сцената бе подготвяна за траш легендите Slayer, които бяха хедлайнери на третата последна вечер от "Калиакра рок фест". Това е второто гостуване у нас на групата, която и двата пъти за удоволствие на феновете идва у нас с легендарния барабанист Дейв Ломбардо. Ударните инструменти за тяхното изпълнение бяха доставени специално за концерта от Карсруе, Германия, тъй като се оказа, че на Балканите не могат да се  намерят инструменти, които да отговарят на техните изисквания.
За да чуят Slayer се бяха събрали толкова фенове, колкото имаше и за Алис Купър. Сред дошлите да чуят специално траш боговете бяха много верни техни фенове с опознавателни знаци, прически, татуировки. И не останаха излъгани. Носителите на цели две Грамита в категорията "Best Metal Performance" свириха час и 25 минути на сцената на стадион "Калиакра" и изпълниха най-големите си хитове. Те бяха подбрали за феновете си в Каварна най-доброто от най-доброто. Почитателите на траш метъла
успяха да чуят на живо култови парчета на Slayer като "War ensemble", "South of Heaven", "Death skin mask", "Raining blood", "Angel of death". Почитателите на траша чуха демонични мелодии, яростни сола, гневни викове и всичко от арсенала на музикантите. Те показаха изключително ниво на изпълнението и здраво забиваха, обвити в дим почти през цялото време на концерта. Траш легендите още веднъж доказаха, че заслужено са считани за една от най-големите американски метъл групи. Както и защо имат в актива си вече две награди Грами.
Slayer е американска траш-метъл банда, основана през 1981 година. През 80-те години е обявена за една от най-големите американски метъл групи, наред с "Металика", "Мегадет" и "Антракс". През февруари, титаните от Slayer, спечелиха второ Грами в историята си, в категорията "Best Metal Performance" за песента "The Final Six" от лимитираното издание на последния им албум "Christ Illusion". Тогава, вокалистът и басист Tom Araya, специално подчерта, че получават наградата: "изцяло, благодарение на феновете, защото песента е разпространявана най-вече в MySpace, без помощта на комерсиалните медии". Там "The Final Six" дебютира ударно, като "Single of the Week" и за кратко време регистрира рекорден брой от над 750,000 слушания. Песента е написана от Tom Araya и китариста Jeff Hanneman, а в записът участва легендарният барабанист на групата Dave Lombardo.
Американската траш метъл банда на 7-ми юли, получи поредното признание в рок-метъл средите. На официална церемония в Лондон, китариста на групата - Kerry King, се сдоби с индивидуално отличие "Golden God", присъденo му от авторитетното Рок Метъл списание Metal Hammer, за "вдъхновител на рок и метъл бандите по света" . С награда в ръка, емблематичният Kerry King, не пропусна да благодари на истинските фенове на Slayer, и сподели, че "вероятно новият албум на групата, ще се появи в края на годината. Днес звукозаписната индустрия се променя всеки ден и това, налага използването на различни начини на разпространение, в това число и през интернет", добави още той.
Макар да правят агресивна музика, Slayer показаха, че, за разлика от новите течения, са изключително улегнали и балансирани, коментираха ревностни фенове на групата. За много от тях именно изпълнението на траш легендите бе хитът на тазгодишното издание на "Калиакра рок фест". Погото пред сцената не спираше, а музикантите се бяха вкопчили настървено в инструментите си и не оставиха никаква почивка за своите фенове.
Той ще остане в историята още с поставения световен рекорд по продължителност на метъл концерт, поставен от Меноар в първата вечер и с първия концерт от тазгодишното турне на Алис Купър.
 


Сходни връзки

ТРАШ ЛЕГЕНДИТЕ SLAYER ЗАКРИХА "КАЛИАКРА РОК ФЕСТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди