изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:46 EET
ОТНОВО ВЕРОЯТНОСТ ЗА ЛЕДЕНА ВЪЛНА В МОРЕТО    
НовиниОт няколко дни температурата на морската вода  по Черноморието ни е необичайно ниска за сезона, алармираха плажуващи.

Студеното течение идва от Северното Черноморие, където е регистрирана температура на водата от 17-18 градуса. Силен е вятърът от сушата към морето, водната повърхност е гладка. Въпреки това спасителите препоръчват да не се влиза и с надуваеми предмети, съобщиха вчера централни медии.
Явлението се наблюдава от три дни, поради което се налага и допълнително предупреждение на плажуващите.
От НИМХ-Варна коментираха за НДТ, че проблемът действително е възникнал преди 2-3 дни. Отчетено е понижаване на температурите на морската вода, което се дължи на западния вятър, който е духал тогава. В резултат на това повърхностният слой на морската вода се изтласква навътре, а на негово място се настанява по-студена вода. Най-ниски са били температурите в района на Шабла, където са паднали до 19 градуса. Вчера те вече се бяха възстановили на около 23 градуса по Целзий. От НИМХ обаче предупредиха, че днес отново се очаква западен вятър. Затова има тенденция през следващите дни температурата на водата отново да се понижи с 1-2 градуса, обясниха от там.
Водни спасители пък предупредиха да не се влиза рязко във водата. За да се избегне температурния шок задължително преди това трябва да се намокри тялото. Да не се плува много навътре, защото водата става още по-студена. Особено е опасно скачането от моста, получава се пресичане на температурите на тялото и водата и може да се стигне до схващане на крайниците.
За да не се стига до неприятни инциденти, е добре малките да са повече на пясъка, отколкото във водата, поне докато тя не стане по-приятна за плуване и игра.
 


Сходни връзки

ОТНОВО ВЕРОЯТНОСТ ЗА ЛЕДЕНА ВЪЛНА В МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди