изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:48 EEST
ТРУДОВИ ИНСПЕКТОРИ СЕ НАТЪКНАХА НА ХОТЕЛ В БАЛЧИК С НЕЛЕГАЛНИ РАБОТНИЦИ    
НовиниДо края на седмицата започват масирани нощни проверки за работа на непълнолетни лица без разрешение

Нощни проверки за работа на непълнолетни лица без разрешение започват до края на седмицата инспекторите от областната дирекция "Инспекция по труда" в Добрич, съобщи началникът й Младен Мартинов. Те ще се извършват съвместно с национална служба "Полиция". До момента са издадени 335 такива разрешения. Те са два пъти по-малко в сравнение с миналата година и три пъти по-малко от 2006 г.
Още при първата проверка, която трудовите инспектори са направили в туристически обекти в областта, са попаднали на хотел в Балчик, където персоналът бил без трудови договори. Сред тях и двама непълнолетни младежи, без разрешително за работа. От ръководството на хотела обяснили, че договорите са в процес на подготовка. Работещите там като сервитьори, готвачи, камериерки обяснили, че работят там от седмица-две, но все още нямат трудови договори. Инспекторите са потвърдили, че откритите двама непълнолетни нямат разрешително за работа. 
Макар процедурата да е усложнена, тя е безплатна и не представлява забавяне за работодателя, коментира Мартинов. Затова, според него, по-добре е работодателите, които наемат непълнолетни на работа, да я спазят, за да си спестят последващи главоболия. Началникът на инспекцията по труда в Добрич напомни, че това нарушение е криминализирано и за наемане на работа на лица под 18 години без разрешение от инспекцията законът предвижда условна присъда или глоба от 500  до 5 000 лева. Вече има работодатели, на които прокуратурата е наложила санкции.
 


Сходни връзки

ТРУДОВИ ИНСПЕКТОРИ СЕ НАТЪКНАХА НА ХОТЕЛ В БАЛЧИК С НЕЛЕГАЛНИ РАБОТНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди