изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:21 EEST
ИНСПЕКТОРИ СЛЕДЯТ ЗА ЖЕГАТА В ЗЕМЕДЕЛСКАТА ТЕХНИКА    
НовиниПроверки на земеделската техника и работещите с нея извършват инспекторите от областната дирекция "Инспекция по труда", съвместно с КТИ.

Целта е да се установи при какви условия работят в жегите механизаторите. И макар все повече в земеделските стопанства в областта да навлизат трактори и комбайни последна дума на техника с кабини, които по -скоро приличат на директорски кабинет, то има и  стари машини. Случва се в кабините понякога температурата да достига 40-45 градуса по Целзий, обясни за НДТ началникът на трудовите инспектори Младен Мартинов. Той каза, че се проверява дали кабините са климатизирани. Ако не - изискването е да се осигурят разхладителни напитки за шофьорите и места, където те да могат да почиват на прохлада. Ежедневно се извършват такива проверки по полетата в областта, обясни Мартинов.
Трудовите инспектори проверяват и фирмите, където има опасност от високи температури. Това са основно шивашки и обувни предприятия, както и леярна. Във вторник заради достигнати температури в помещенията от 36-37 градуса е било затворено едно от шивашките дружества в Добрич. В другите две проверени се оказало, че собствениците са инвестирали и са монтирали климатици, с което осигуряват по-ниски температури в сравнение с миналото лято. Изискването към тези фирми е температурата да е под 33 градуса, обясни М. Мартинов.
 


Сходни връзки

ИНСПЕКТОРИ СЛЕДЯТ ЗА ЖЕГАТА В ЗЕМЕДЕЛСКАТА ТЕХНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди