изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-25 @ 16:31 EET
ОДОБРИХА НОВАТА СТРУКТУРА НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
НовиниТам вече ще действа наредба за притежаването и отглеждането на кучета. Определиха и таксите за собствениците на четириноги любимци

Нова структура на общинската администрация на община Добричка предвид разпоредбите на правителството за 12-процентни съкращения от юли бе одобрена вчера от Общинския съвет. Според нея, общата численост на персонала е 143, към допълнителната щатна численост са 14,5 щатни бройки, а в дейностите към общинска администрация обхващат 158 души. Новата структура предвижда кметът Петко Петков да има трима четирима зам.-кметове. Те са съответно по "Устройство на територията, строителството, общинска собственост, приватизация и опазване на околната среда", "Образование, култура, здравеопазване, социални услуги, спорт, вероизповедания и трудова заетост", по "Европейски проекти и програми и икономическо развитие" и по "Финансово-стопански дейности". Определени бяха две дирекции към Обща администрация : "Административно-правно, информационно обслужване и технологии и управление на собствеността"  и "Финансово-стопански дейности",. Към Специализирана администрация са три дирекции. Те са "Устройство на територията, строителство, общинска собственост, приватизация и опазване ан околната среда", "Образование, култура, здравеопазване, социални услуги, вероизповедания и трудова заетост", както и "Европейски проекти и програми и икономическо развитие". На въпроси на общинските съветници кметът Петко Петков обясни, че новата структура е разработена от комисия и утвърдена от него. Той добави, че заради налаганите 12-процентни съкращения е трябвало да се съкратят 17 души в общинската администрация, но реално ще бъдат съкратени 10 души. Дадено бе уверение, че в предложената структура е предвидено във всички 68 населени места да има представители на местната власт с цел осигуряване на административното обслужване на населението. Дори и в кметствата, където ще има съкращения на щатни бройки, бе обяснено, че по време на отпуск или заболяване кметовете ще бъдат замествани от представители на администрацията, за да не се налага жителите на общината да пътуват до Добрич за услуги. Общинските съветници приеха отчет за дейността на Общинския съвет и неговите комисии за периода от началото на мандата до края на първото шестмесечие на тази година. Бе приет и отчет на кмета за изпълнението на решенията на местния парламент. Утвърдени бяха промени в инвестиционната програма на общината.
Общинските съветници на община Добричка вчера приеха Наредба за притежаване и отглеждане на кучета на територията на общината, както и програма за профилактиката и овладяване на популацията на безстопанствените кучета за периода 2008-2011 година. Така се регламентира размерът на таксата, която ще се плаща от притежателите на кучета. Така собствениците на породисти кучета като кавказка овчарка, българско овчарско куче, германски дог, немско овчарско куче, ризеншнауцер, московска стражева, черен териер, доберман, ротвайлер, бултериер, питбул, стафорширски териер, мастиф, аржентински дог, ирландски вълкодав и кангал ще плащат такса от 10 лева за година. За останалите породи кучета, включително и за известната като "Улична превъзходна", бе решено таксата да е 1 лев за година. Въведоха се забрани за действия, които причиняват страдание на кучетата, за организиране на кучешки боеве, за изоставяне на животни, за ампутиране или кастриране с помощта на еластичен пръстен, за пълно или частично ампутиране на части от тялото или отстраняване на органи на животните, за отстраняване на нокти, зъби и гласни връзки или друг вид малтретиране на кучетата, включително и сексуално. Бяха определени и глоби. Така организаторите на кучешки боеве ще плащат 100 лева глоба, за превозване на кучета в обществения транспорт без повод и намордник - 20 лева, за разхождане и престой в детски градини и ясли или на детски площадки - 50 лева, за изоставяне на куче собственикът ще бъде глобяван със сто лева и т.н. Решено бе изпълнението на наредбата да се възложи на кмета и кметовете на населени места, на РВМС и ІІ РПУ.
Вчера общинските съветници от община Добричка решиха да подкрепят  с 3000 лева издаването на книгата, посветена на участието на добруджанци в олимпиадите "От равна Добруджа до върховете на Олимп". Само общинският съветник от ГЕРБ Петър Петров гласува против, а Димчо Маринов от коалиция "Атака-БСД-ВМРО" гласува "въздържал се".
 


Сходни връзки

ОДОБРИХА НОВАТА СТРУКТУРА НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди