изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:52 EEST
ПРАВО НА ОТГОВОР    
НовиниНЕВЕРНИ СА ТВЪРДЕНИЯТА ЗА ПРОМЯНА В
ОБЩИНСКОТО ФИНАНСИРАНЕ НА СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ

Вчера Община град Добрич и ПК "Спорт и младежки дейности" разпространиха Отговор на открито писмо на г-н Тодор Спиров, което бе публикувано в "Нова добруджанска трибуна" и други медии. В отговора се казва: "Твърденията на г-н Тодор Спиров за промяна в общинското финансиране на спортните клубове са неверни и некоректни. Не отговарят на истината и изявленията на г-н Спиров, че предвидените средства за спортни дейности ще се използват за изкупуване на акциите на мажоритарния собственик на ПФК "Добруджа", за спасяване на футбола в града. Бюджетът на Община Добрич е строго разпределен,  не са възможни хаотични прехвърления от една дейност в друга или използване на бюджетни средства не по предназначение.     
Субсидирането на спортните клубове от общината се извършва в съответствие с  бюджета на община Добрич, приет от Общинския съвет. Общият размер на  предвидените средства за финансиране на спортните клубове от общинския бюджет за тази година е 150 хиляди лева. Финансите между клубовете се разпределят от постоянната комисия "Спорт и младежки дейности" на база на критерии, одобрени от община Добрич и председателите на спортните клубове в града. Не подлежат на финансиране спортни клубове, които са новосъздадени с регистрация през предходната година, регистрирани като търговски дружества или получили отдадени от общината стопански обекти, приходите от които остават за ползване на клуба. Одобрените средства за спортни дейности се разпределят в три направления. Първото направление се отнася до включване на спортни инициативи на добричките клубове в общинския спортен календар. Второто направление е въз основа на спечелени призови места на състезателите от клубовете пред предходната година. В това направление община Добрич получава справка от ДАМС за сумите, които  получават спортните клубове от своите федерации.  Третото направление е по молба на председателите на клубовете за участия в национални, европейски и международни състезания. По първото и третото направление са отпуснати 59 910 лева на 25 спортни клуба за инициативи от общинския спортен календар и участия  в национални и европейски състезания. За спорта шахмат в Добрич отпуснатите средства до момента са 3500 лева. Предстои спортната комисия да разпредели финансите по второто направление. Тук парите ще бъдат дадени на клубове, които имат постигнати добри резултати от миналата година. Средствата по второто направление ще отидат единствено и само за подпомагане на добрички клубове, които са доказали своето спортно майсторство през миналата година.
По отношение на футбола в града, община Добрич води политика в интерес на развитието на популярния спорт. Доказателство за това е и взетото решение да бъдат изкупени акциите на мажоритарния собственик в ПФК "Добруджа". Община Добрич инициира среща с представители на търговското дружество за старт на преговорите по изкупуването на акциите. Мажоритарният собственик не се отзова на поканата и провали началото на преговорите. Община Добрич ще продължи да настоява за среща между съдружниците, за да се подновят преговорите и да се вземат конкретни решения за развитието на футбола в града", се казва още в разпространения от пресслужбата на общината отговор.
 


Сходни връзки

ПРАВО НА ОТГОВОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди