изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:15 EEST
ИДОЛИ НА ТРАШ МЕТЪЛА ЗАБИВАТ НА 13 АВГУСТ В КАВАРНА    
КултураОт вчера пуснаха в продажба билетите за феновете на тежката музика

За трета поред година Каварна ще се разтресе от идоли на най-тежката музика - траш метъла, съобщиха от пресслужбата морското кметство. Третото издание на най-тежкия рок фестивал в България Thrash Till Death ще се проведе на 13 август, като в него ще участват траш метъл идолите Overkill, aмериканската thrash банда Exodus, канадските пауър метъли - 3 Inches of Blood и българите от Last Hope. Организатори на екстремният Thrash Till Death Fest, са Община Каварна и Жокер медиа. Продажбата на билети за феста вече е факт и от вчера срещу 25 лв. може да бъде купен билет за концерта в Билетния център на НДК и в мрежата на Ticketstream.bg. В самия ден на феста билетът ще е 30 лв., допълват още организаторите.
От пресслужбата на рок-столицата информират, че траш метъл иконите Overkill стъпват на българска сцена за първи път. Те са едни от създателите на съвременния облик на траш метълa и оформили го като жанр в тежката музика. Overkill се сформират в началото на 80-те години на миналия век в Ню Джърси, САЩ и бързо се превръщат в истинско явление на траш сцената,заедно с групи като Metallica и Anthrax. През годините яростната метъл банда издава редица албуми, изпълнени с много енергия и агресия, като най-голяма слава групата достига с излизането на албума "Horrorscope" (1991 г.), който се смята за най-добър и до днес. Безмилостните Overkill ще стъпят триумфално на сцената на Thrash Till Death с главна роля на хедлайнер на феста. В България те идват по покана на Жокер медиа и Община Каварна, и заради многобройните си фенове у нас. В края на миналата година, бандата издаде и нов албум - "Immortalis", енергичен, брутален и агресивен. Това е петнадесетия албум на Overkill и е записан в състав: Bobby Blitz - вокал, D.D. Verni - бас китара, Derek "The Skull" Tailer - ритъм китара, Dave Linsk - соло китара, както и наскоро присъединилият се барабанист Ron Lipnicki. Всички песни в албума "Immortalis"  са написани от Bobby Blitz и D.D. Verni, а в песента "Skull and Bones" като гост - вокалист участва Randy Blythe от групата Lamb of God.
Агресивните метъли от San Francisco - Exodus, които без съмнение ще са един от гвоздеите на тазгодишния фестивал, също идват за първи път у нас. Групата е основана от Kirk Hammet и Tom Hunting през 1982г. Интересен е факта, че в самото начало те разпространявали музиката си underground и то с голям успех. Година по-късно, Kirk Hammet e поканен от Мetallica да заеме мястото на Dave Mustaine, който вече имал проблеми с алкохола. След тази промяна в състава, Exodus издават дебютния си албум - "Bonded By Blood"(1985), който и до днес е сред от най-великите албуми в история на траша. Преди да запишат втория албум "Pleasures of the Flesh", вокалистът Paul Baloff's също напуска, а неговото място заема  Steve "Zetro" Souza. През годините Exodus свирят с всички големи метъл банди като Pantera, Anthrax, Motorhead, Black Sabbath, Celtic Frost, Megadeth, Metallica и Body Count. Не е тайна, че пионерите в екплозивния метъл, са вдъхновили и изиграли важна роля за оформянето на банди като Metallica, Testament, Death Angel и др. След като на два пъти се разпада, групата най-после се събира през септември 2001г, за да подкрепи Testament в емблематичното шоу "Thrash of the Titans", заедно с Legacy, Anthrax, S.O.D. и Death Angel.
Канадците от 3 Inches of Blood се събират през 2000г. по повод повторен концерт на старата им група, след който решават да останат заедно. Спийд и пауър метъл бандата се отличава с двата си вокала - фалцет и стрийминг вокал. През 2006г. подгряват концерта на Iron Maiden в Калифорния, а след излизането на последния им албум "Fire Up the Blades", свирят на Ozzfest 2007. Феновете в Каварна също ще ги чуят за първи път на родна земя.
Българското участие на тазгодишният Thrash Till Death ще бъде в лицето на Last Hope. Бандата вече има опит в съвместните концерти с чужди групи. През 2003г. са на една сцена с Ню-йоркските крале на хардрока Madball, в същата година разтърсват Солун, заедно с английските хард метъли Stamping Ground. В София Last Hope са съпорт на култовите Anthrax. Последният им албум "My Own Way" се смята за най-добрия, който бандата е правила до момента.
В предишните две издания на Thrash Til Death Fest са гостували бандите Napalm Death, Destruction и Mystic Circle (през 2006 г.), а през 2007 г. на сцената му забиват бразилските легенди Sepultura и Dark Funeral.
 


Сходни връзки

ИДОЛИ НА ТРАШ МЕТЪЛА ЗАБИВАТ НА 13 АВГУСТ В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди