изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:50 EEST
ШЕСТ ПЪТИ СКОЧИ ЦЕНАТА НА ТЪРГ НА ОБЩИНСКИ ИМОТ    
ОбществоТърг с явно наддаване за продажба на общински имоти в община Тервел се проведе през миналата седмица.

 Става дума за 17 имота в Тервел и селата Нова Камена, Зърнево и Орляк,  които не могат да бъдат стопанисвани от общината и за които е целесъобразно да намерят своя собственик, който чрез покупката им да инвестира в развитието на определен бизнес или устройване на семейството си. И двете дейности в крайна сметка водят към задържане на хора в общината и представляват предпоставки за ограничаване на миграционните процеси и оживяване на територията, коментираха от кметството.
На търга се явиха кандидати за 11 имота, подадени бяха 29 заявления за участие. Най-голям бе интересът към дворно място на ул. "Васил Левски" в Тервел. При него продажната цена бе шесткратно по-висока от обявената начална цена. Наддаваха 7 участници. На цена двойно по-висока от обявената се изтъргува  дворно място от 3 дка на улица "Явор" в Тервел. Имотът се намира на една от 4-те улици в бизнесзона "Североизток", където преди година общината изгради нова пътна инфраструктура чрез проект по Програма ФАР. Трима участници пък наддаваха за незастроено място от 2,6 дка на ул. "Цар Калоян " в Тервел. В крайна сметка то бе продадено на цена с 40 процента по-висока от обявената в началото.
От проведения търг след заплащане на цените  на закупените имоти в община Тервел ще постъпят 125 039 лв. НДТ

 


Сходни връзки

ШЕСТ ПЪТИ СКОЧИ ЦЕНАТА НА ТЪРГ НА ОБЩИНСКИ ИМОТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди