изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:39 EET
В ПО 15-20 ИНЦИДЕНТА НА ДЕН УЧАСТВАТ СПАСИТЕЛИ НА БЧК    
ОбществоВсеки ден водните спасители на Областния съвет на БЧК участват в поне 15-20 инцидента на плажа в Албена, съобщи за НДТ директорът д-р Артюн Еринозов.

Всички те са имали благоприятен изход. Д-р Еринозов посочи, че една от основните причини за инцидентите е времето - има големи вълни, подводни течения, образуват се ями. От друга страна е ниската плажна и плувна култура, каза директорът на ОС на БЧК. "Всяка година се повтаря едно и също - непрекъснато информираме туристите за правилата за къпане на няколко езика, но те масово не се спазват", коментира той. И допълни, че общото мнение на спасителната служба в курорта е, че летовници от новоприетите страни в ЕС и руснаците са по-недисциплинирани. Те често били конфликтни и понякога дори се стигало и до скандали. Докато английските и немските туристи стриктно спазвали правилата и много често дори се допитвали до спасителите какво означава цветът на флага, могат ли да се къпят и т. н.
През това лято Областният съвет на БЧК има сключен договор за охраната само на плажа в Албена, поради недостига на кадри няма постигнати договорености за други ивици по Северното Черноморие, припомни д-р Еринозов. В момента за спокойствието на плажа на летуващите в Албена се грижат 40 спасители, което, според директора на организацията, представлява оптимален брой.
Миналата година в курорта са станали около 180 инцидента, като никой от тях не е завършил с фатален край по вина на водните спасители. Удавяния са станали само в неохраняеми зони, уточни д-р Еринозов. НДТ

 


Сходни връзки

В ПО 15-20 ИНЦИДЕНТА НА ДЕН УЧАСТВАТ СПАСИТЕЛИ НА БЧК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди