изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:29 EEST
Свалят президента 2    
Парламент
Бих задал въпрос на президента Първанов за връзката му с Людмил Стойков, дали са верни твърденията и той дължи отговор по този въпрос, заяви председателят на вътрешната комисия Минчо Спасов.


Държавният глава го дължи и на хилядите селскостопански производители, които протестират и кредитите, които са теглили, няма как да им се покрият разходите и на тези хора им предстои да фалират, допълни Минчо Спасов пред бТВ, цитиран от БГНЕС.
Твърди се, че Стойков е бил един от спонсорите на Първанов по време на кандидат-президентската кампания през 2006 г. Самият Стойков обаче заяви още миналата година, че никога не е спонсорирал политически сили, включително и кампанията на Първанов. Според Стойков той и ръководеното от него сдружение “Съюз за Перник”, в което участвали около 50 бизнесмени, дали само “морална подкрепа” за втория мандат на държавния глава.
Днес Минчо Спасов подчерта, че ще зададе този въпрос на Първанов по време на Консултативния съвет по национална сигурност, който той свиква в четвъртък. Депутът каза още, че ОЛАФ „знае“ за тези връзки.
И Иван Костов настоя държавният глава да обясни "за връзките си с престъпните мрежи, от които е взел пари за предизборната си кампания". Човек, който е вземал пари от хора, влезли в такъв доклад, дължи големи обяснения, коментира лидерът на ДСБ.
Той настоя още премиерът Сергей Станишев да обясни по телевизията за "срастването на правителството с престъпните мрежи и да обяви оставките на министрите Гагаузов, Орешарски и Мутафчиев". Ако ОЛАФ провери ФАР и ИСПА ще разкрие същите престъпления както по САПАРД, само че с други имена, посочи Костов.
Ако се потвърди информацията от доклада на ОЛАФ, имаме правото да искаме отстраняването на президента, това заяви пък председателят на парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов, цитиран от Фокус. Според него няма как, ако в България тече нормално разследване, Първанов да бъде на поста, който заема. За това нормалната стъпка е президентът сам да се оттегли от поста си, каза още "синият" депутат.
СДС вече веднъж поиска започване на процедура за импийчмънт на президента заради отказа му да свика Консултативния съвет за национална сигурност (виж линка).
И от Българска нова демокрация - напуналите и изключени депутати от НДСВ, призоваха Първанов да подаде оставка. От БНД заявиха в писмо до вицепремиера Меглена Плугчиева, че е безпрецедентно влиятелна европейска институция да заяви открито, че "българският президент и правителствени кръгове са свързани и закрилят представители на съмнителни групировки".
Пак повод скандала вътрешният министър Михаил Миков заяви, че това са някакви „политически коментари“. Според него цитираните в доклада данни са открити от българските правораздавателни органи и би трябвало да се изчака да се види кои от фактите ще бъдат потвърдени от съдебното разследване. По повод на заключението на евроекспертите, че има чадър над престъпните мрежи, Миков каза, че не е добре някоя администрация или служба да внушава политически изводи.
Междувременно главният прокурор Борис Велчев заяви, че наистина има данни за престъпна дейност на т.нар. група "Николов-Стойков", както и че е готова с обвинение срещу Стойков за пране на пари. Питам се обаче в какво се изразило покровителството на държавата над тази група, коментира той. dir.bg
 


Сходни връзки

Свалят президента 2 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди