изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:32 EET
"ДОКАТО СЪМ ЖИВА, НЯМА ДА СПРА ДА ТЪРСЯ ДЕТЕТО СИ"    
ОбществоКатегорична е Добринка Иванова - майка на Силвия. Родителите на безследно изчезналите млади хора от Добрич искат отново среща с петия поред вътрешен министър. Те са категорични, че ако няма развитие по случаите им, ще съдят държавата в Страсбург

"Докато съм жива, няма да спра да търся детето си. Съчувствам на семейството на Ангел Бончев, но ме боли, като гледам, защото тогава при нас нямаше такава организация на разследване. За тези вече 11 години никой нищо не прави" - през сълзи сподели майката на Силвия Димитрова Георгиева, която изчезва безследно на 12 април 1998 година от дома си в каварненското село Българево, Добринка Иванова. Жената е категорична, че някой някъде покрива случаите им. "Знае се и е доказано категорично кой поиска откупа тогава за Силвия. Как стана така, че задържаният навремето Красимир се обеси сам в килията си и остана само Тихомир, който след смъртта на Красимир си промени показанията. Имам касета, на която е записан гласът на Тихомир, който иска откупа. Никой от полицията тогава не отиде със зет ми, като предаваше откупа" - разказва през сълзи Добринка. В подкрепа на нейните думи са и разказите на другите близки на безследно изчезнали млади хора от Добрич - Кръстинка Димитрова - майка на Румяна Иванова, Никола Василев - баща на Димитър Николов, Анка Петрова - майка на таксиметровия шофьор Петър Петров. Искаме да знаем какво стана с децата ни, тези случаи през годините са потулени, тук никой не работи, крият от нас информация, категорични са родителите. "Ние разполагаме също с данни, но никой не иска да ни чуе. Аз мога да кажа лица от националната полиция, които работят с престъпния свят" - категорична е Кръстинка.
За пореден път близките на безследно изчезналите през 1998 г. млади хора от Добрич подготвят и изпращат отворено писмо до новия вътрешен министър, с което го канят на среща в Добрич. Това обявиха вчера пред журналисти някои от майките на изчезналите млади хора. Родителите на младежите в неизвестност категорично заявяват, че са готови да разкрият имена, но само пред висши полицаи и министъра. "На мен лично сегашният директор на ОД "Полиция" Ивелин Петров, който тогава беше служител в БОП, ми е казвал, че тогава са му пречели да работи" - сподели една от майките.
Родителите са категорични, че ако не успеят да се срещнат с вътрешния министър, ще подадат сигнал за бездействието на ведомството в Брюксел и ще съдят държавата в Страсбург.
 


Сходни връзки

"ДОКАТО СЪМ ЖИВА, НЯМА ДА СПРА ДА ТЪРСЯ ДЕТЕТО СИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди