изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:06 EEST
17 ЮЛИ - СВЕТА ВЕЛИКОМЪЧЕНИЦА МАРИНА    
ПразнициНа този ден православната църква почита св. великомъченица Марина. Това е третият ден от летните юлски горещници според народния календар, като на този ден не се похваща никаква работа.

Според преданията и легендите, Марина била дъщеря на езически жрец в Антиохия Писидийска (ІІІ век). Баща й я възпитал в идолопоклонство, но на 12 години Марина чула за Исус Христос и сърцето й се изпълнило с любов към него. Пожелала да приеме светото кръщение, но поради гоненията срещу християните нито в града, нито в околностите му имало свещеник, който да извърши тайнството. Въпреки това тя не се бояла да изповядва вярата си и пръв неин гонител станал баща й. Когато станала на 16 години, срещнала Олимврий, управителя на източните страни, дошъл в града им преследвайки християните. Като не успял да склони младата девойка да се откаже от вярата си, я подложил на жестоки мъчения. Осъдил я на смърт. Преди да наведе глава под меча на палача, Марина се обърнала към събралия се народ и го увещавала да припознае за свой бог Христос.
 


Сходни връзки

17 ЮЛИ - СВЕТА ВЕЛИКОМЪЧЕНИЦА МАРИНА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
17 ЮЛИ - СВЕТА ВЕЛИКОМЪЧЕНИЦА МАРИНА
Автор: Anonymous да 2009-07-16 @ 21:41 EEST
tova e moq den....

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди