изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:32 EEST
Тодор Батилов: Горящите вагони на влака София – Кардам са били на 700 м от полицейското управление в Червен бряг    
ПарламентСофия. Горящите вагони на бързия влак София – Кардам са били на 700 м от полицейското управление в Червен бряг. Това заяви по време на заседание на временната комисия „Кардам” депутатът Тодор Батилов,

предаде репортер на Агенция „Фокус”. Според Батилов – дежурният полицай е успял да стигне за няколко минути до горящия влак, като е получил сигнал от граждани.
Батилов сигнализира, че не са събрани всички доказателства. Депутатът показа отломка, която той определи като част от перде. Според него – двата вагона са горели около пет часа. Липсвала е всякаква организация за извеждане на хората от влака, както и за потушаване на пожара.
По думите на Батилов – е имало хора, които са хвърляли камъни по стъклата на вагона, за да счупят прозорците и да изведат други хора оттам. Освен това – част от пътуващите са се отнесли „недостойно” към полицаите.
Депутатът обърна внимание, че вагонът е бил много стар. Той е ремонтиран и в него са вкарани отровни вещества. Според Батилов – шест от деветте загинали в трагедията са умрели заради газовете от отровните вещества.
И при французите е имало заключени врати, както и у нас, коментира Батилов. Според него – ако трагедията се е случила извън населено място и в по-трудни метеорологични условия – например сняг, загиналите е можело да бъдат много повече.
Пожарът в двата вагона в бързия влак София – Кардам стана на 28 февруари около 20 минути преди полунощ. При него загинаха девет души.
Марта МЛАДЕНОВА
 


Сходни връзки

Тодор Батилов: Горящите вагони на влака София – Кардам са били на 700 м от полицейското управление в Червен бряг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди