изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:52 EEST
Сръбски печат: Катастрофата на магистрала Загреб-Белград и нацистът, участвал в убиийството на 17 000 сърби    
По светаБелград. Инцидентът, станал вчера на магистралата Загреб-Белград и нацистът, участвал в убийството на 17 000 сръбски цивилни са сред темите, на които се спират сръбските вестници.


“Данас” пише, че пътниците, които не са пострадали при пътната катастрофа, станала вчера сутринта на магистралата Загреб-Белград до Нова Градишка, стигнаха в Белград около 17 часа местно време. Катастрофата взе две жертви – Йелена Бердон (1992г.) от Белград и Мирослав Велкович (1932г.) от Ниш. В болница бяха приети шест сръбски граждани и по един гражданин от Хърватия и Швейцария. Пътниците посочват, че автобусът първо се е ударил в мантинелата, а след това се е запалил и е изгорял напълно. Бърза помощ е стигнала едва половин час след инцидента.
Министерството на правосъдието на САЩ започна процедура по отнемане на американското гражданство на Петер Егнер (86г.), за когото в служебен документ се твърди, че от април 1941г. до септември 1943г. е бил член на нацистката единица, която е ликвидирала над 17 000 цивилни в Сърбия, пише днес “Политика”. Според показанията Егнер е бил надзирател в затвор и преводач в тайната полиция, начело на която са били нацистите. Именно те в окупирания Белград, в края на 1941г. са убили 11 164 граждани, сръбски евреи и роми и заподозрени в комунистическа активност, а в началото на следващата година и 6 280 сръбски еврейки и деца. Равин Марвин Хайер от центъра в Лос Анжелис “Симон Визентал” посочва, че Егнер трябва да бъде прогонен, да отговаря пред съда за извършените престъпления и да прекара остатъка от живота си в затвора. Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Сръбски печат: Катастрофата на магистрала Загреб-Белград и нацистът, участвал в убиийството на 17 000 сърби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди