изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:06 EEST
Зам.-министърът от ДПС с много имена лъсна в аферата    
Ред и сигурност
ГДБОП е работила с партньорски служби от две държави по случая "Марио Николов-Людмил Стойков".


Това каза бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов пред bTV, цитиран от БГНЕС.
"Няма как да ни е пречил някой на разследването, защото информацията за случая тръгна по друг повод и дойде от партньорски служби", каза още ген. Танов. Той отказа да коментира детайли от разследването с аргумента, че то не е приключило.
В доклад на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ се казва, че България е ощетила с над 32 милиона евро бюджета на Европейската общност, източвайки пари по САПАРД. "В българското правителство и държавни служби има влиятелни сили, които нямат интерес да бъде наказано нито едно лице от групата на Людмил Стойков, разследван за източване на 6.5 млн. евро от САПАРД". Това казва ръководителят на Европейската служба за борба с измамите -ОЛАФ, Франц-Херман Брюнер в официално писмо до вицепремиера Меглена Плугчиева.
Най-голямо внимание в доклада на ОЛАФ е отделено на случая със Стойков и Марио Николов. Според ОЛАФ групата "Николов - Стойков" е престъпна мрежа от компании, която включва повече от 50 български, европейски и офшорни фирми.
"Тази мрежа е управлявана и финансирана от Николов и Стойков, за които се говори, че имат близки връзки с настоящото българско правителство. За единия от тях се твърди, че е финансирал предизборната кампания на настоящия български президент и е бизнес партньор на бивш зам.-министър на външните работи (според непотвърдена информация става дума за Феим Чаушев - бел. ред), който се е опитал да окаже влияние върху текущо разследване на това лице", се казва в доклада.
Никога не сме били съдружници с Людмил Стойков, бе категоричен Феим Чаушев, цитиран от БГНЕС. Той заяви, че се познава със Стойков по линия на туризма от 2000-а година. "Стойков сподели с мен, че иска да съдейства на разследването, защото приказките срещу него пречели на бизнеса му и каза, че иска да се срещне с представители на ОЛАФ в София. Аз не знам кой е представителя на ОЛАФ, само научих, че се казва Мамфред", отбеляза Чаушев.
Той изтъкна, че иска да заведе дело срещу лицето Мамфред, който е написал в доклада на ОЛАФ, че бившият зам.-министър е имал бизнес-отношения с Людмил Стойков. "Аз нямам такива. Аз бизнес нямам. Нямам акции", изтъкна Чаушев.  dir,bg
 


Сходни връзки

Зам.-министърът от ДПС с много имена лъсна в аферата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди