изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:42 EET
Българин, заподозрян за 2 убийства, се е самоубил    
По света
57-годишният българин Борис Шотекоф, заподозрян за убийствата на съпругата си и сестра си в Сейнт Луис, се е самоубил в събота сутринта.


Това се случило след като от полицията са се опитали да го задържат, съобщава вестник „Сейнт Луис Пост”, цитиран от "Фокус".
Кървавата драма с българските граждани в САЩ е започнала в петък /18 юли/.
Шотекоф е пребил до смърт съпругата си Ива и сестра си Ивета, след което е нападнал своя зет Владимир Маринов, който е в критично състояние.
42-годишната Ива Т. Шотекоф е открита мъртва в апартамента си. 34-годишната Ивета Маринова е пребита до смърт в малката лаборатория, в която е работила.
Полицията е била информирана за изчезването на двете жени от техни приятели, които са ги очаквали за вечеря в петък. Извършителят Борис Шотекоф е бил забелязан в събота пред дома на свой приятел. Той се е самоубил, след като е видял приближаващите се полицаи. dir.bg
 
Кървава драма с българи в САЩ /ОБЗОР/
20 юли 2008 | 11:05 | Агенция "Фокус"
Сейнт Луис. 57-годишният българин Борис Шотекоф е убил съпругата си нейната сестра в Сейнт Луис в петък вечерта. Мъжът се е самоубил в събота сутринта, след като от полицията са се опитали да го задържат.
Кървавата драма с българските граждани в САЩ е започнала в петък /18 юли/.
Шотекоф е пребил до смърт съпругата си Ива и сестра й Ивета, след което е нападнал своя зет Владимир Маринов, който е в критично състояние.
42-годишната Ива Т. Шотекоф е открита мъртва в апартамента си. 34-годишната Ивета Маринова е пребита до смърт в малката лаборатория, в която е работила.
Полицията е била информирана за изчезването на двете жени от техни приятели, които са ги очаквали за вечеря в петък.
Извършителят Борис Шотекоф е бил забелязан в събота пред дома на свой приятел. Той се е самоубил, след като е видял приближаващите се полицаи.
10-годишният син на семейството в момента в България при свои роднини.
От полицията засега нямат обяснение какво е предизвикало действията на българина.
Бивши съседи на Борис Шотекоф споделят, че той е бил конфликтна личност. Съпругата му Ива почти не е контактувала със съседите. Борис е заявявал, че тя работи много, „за да постигне американската мечта”. Пред съседите той е казвал, че е художник от България. Според полицията Шотекоф и съпругата му са притежавали стоматологична лаборатория.

Агенция „Фокус” припомня:

През 2005 година Тоня Василев, съпруга на българския пастор Николай Василев, убива двете си деца в дома им в Чикаго. Кристиян Василев (9 г. ) и Грейс Василев (3 г.) бяха открити мъртви с прободни рани в дома си в предградието на Чикаго Хофман Естейтс. По данни на полицията майката е нанесла над 500 удара с нож на децата си.
Пред властите Тоня Василев е заявила, че е убила децата си, за да ги спаси и те да отидат в рая.
През 2007 година съдът я обяви за невменяема и нареди да постъпи за лечение в психиатрична клиника.
 


Сходни връзки

Българин, заподозрян за 2 убийства, се е самоубил | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди