изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:36 EEST
ПРИКЛЮЧИ ЖЪТВАТА НА ЕЧЕМИКА И РАПИЦАТА В ДОБРИЧКО    
НовиниЖътвата на тазгодишната реколта от ечемик и рапица в Добричка област вече приключи, съобщиха от областната дирекция "Земеделие и гори". Средният добив от ечемик в областта е 508 килограма от декар. В различните общини стопаните са прибрали различно количество от фуражната култура от декар.

Най-големи са добивите в Балчишко - 580 кг/дка, а най-ниски в Крушарско - 250 кг/дка. Средният добив от маслодайната рапица, който прибраха земеделските стопани в областта, е 312 кг/дка.Общото производство от тази култура, която все повече се налага в областта, е 58 678 тона. С най-високи добиви са фермерите в община Добрич, прибрали по 372 кг от дка, както и от община Добричка с добив от 368 кг/дка. Общо 4 401 декара с рапица са пропаднали тази година от градушка или други метеорологични условия. Те са в общините Крушари и Балчик. Пропаднали 2 250 декара има и с пшеница в Крушарско. До момента в областта са пожънати 63,2 на сто от площите с пшеница. Средният добив е 528 кг/дка. Най-високи добиви отчитат земеделските стопани в общините Балчик и Генерал Тошево - по 550 кг/дка, а най-ниски в Тервелско и Крушарско - 460 кг/дка.
 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ ЖЪТВАТА НА ЕЧЕМИКА И РАПИЦАТА В ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди