изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:37 EEST
ДЕЦА ОТ ДОМ "ДЪГА" РАБОТЯТ ПО ПРОЕКТ    
НовиниПо проект на президентството и социалното министерство работят трима възпитаници на дом "Дъга" в Добрич, съобщиха от там. Осигурена им е работа в хотелски комплекс "Ален Мак" в кв. "Чайка"  във Варна.  Две от момчетата са на 18 години.

 Те имат свидетелства за помощник-готвач. Другото момче има възможност в рамките на проекта да изкара курс за сервитьор, като едновременно с това практикува. Гостите в хотела са руснаци, украинци, ирландци, англичани. Младежите получават добро възнаграждение, осигурени са им нощувка и храна. Доброто в проекта е, че има опция децата да продължат работа в комплекса и след завършване на училище за още две години. Той им дава възможност да придобият квалификация с нужния документ за това, за да могат и занапред да си осигуряват добра работа.
В курорта "Златни пясъци" работят още двама 19-годишни възпитаници на дома. Там те заработват в кухнята. Друго момче е помощник-готвач в ресторанта "Дъбовете".
Тримата абитуриенти на "Дъга", които тази година завършиха, също имат работа. Две от момчетата вече подготвят предоставеното им от общината жилище и предстои да се настанят там. Третото момче ще живее във Варна.
 


Сходни връзки

ДЕЦА ОТ ДОМ "ДЪГА" РАБОТЯТ ПО ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди