изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:51 EEST
ТРУДОВИ ИНСПЕКТОРИ ОТ ДОБРИЧ БЯХА ПИЛОТНИ В "РАБОТЕТЕ ЛЕГАЛНО"    
НовиниНяколко екипа от областната дирекция "Инспекция по труда" в Добрич са били пилотни при старта на кампанията "Работете легално" на Министерството на труда и социалната политика. В нощта на 17 срещу 18 юли четирима инспектори от Добрич, заедно с началника на инспекцията Младен Мартинов, са участвали в проверки във Варна.

 На тях е присъствал и социалният министър Емилия Масларова. Сформирани са били три екипа с инспектори от Добрич и Варна, като ръководители им са били от Добрич, каза за НДТ Младен Мартинов. Те са посетили 7 обекта с работещи на тяхна територия 8 фирми. В единия от обектите е започната проверка и на охранителната фирма, осъществяваща физическа охрана на фирмата.
Първоначалните данни от проверките сочат, че изискванията на трудовото законодателство се спазват, съобщиха от социалното министерство. Не са установени работещи лица под 18 години. Във всички обекти работниците са попълнили справките за трудовоправните отношения и са декларирали получаване на минималната работна заплата. Констатирано е, че само едно лице в гръцки ресторант работи без сключен писмен трудов договор, за което още по време на проверката е издадено постановление за обявяване на съществуващо трудово правоотношение. Охранителят е декларирал пред инспекторката по труда, че има трудов договор, но не му се изплаща нощен труд. Това предстои да се удостовери от документалната проверка на ведомостите за заплати и при потвърждение работодателят ще бъде санкциониран.
Проверките продължиха и в петък с представяне в Дирекция "Инспекция по труда" - Варна на изисканите от фирмите документи относно осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд и по трудовоправните отношения. Предстои резултатите да бъдат обобщени, съобщи М. Мартинов.
 


Сходни връзки

ТРУДОВИ ИНСПЕКТОРИ ОТ ДОБРИЧ БЯХА ПИЛОТНИ В "РАБОТЕТЕ ЛЕГАЛНО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди