изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:29 EET
ЙОВЧО ЙОВЧЕВ СПЕЧЕЛИ “ДОБРИЧ–ХЕРМАН–АЛБЕНА”    
СпортСъстезателят на колоездачен клуб “Бургас” Йовчо Йовчев триумфира при юношите старша възраст в тазгодишното международен турнир за купа “Добрич-Херман Албена”.

В генералното класиране той изпревари с 22 секунди немецът Флориян Дич. Трети остана Мартин Михов от “Лястовица 1905” – Казанлък. Представителят на домакините Стоян Стоянов завърши 12-и. Възпитаникът на Николай Люцканов можеше да бъде по-напред в генералното подреждане, но пропусна да спечели ценни точки в първия етап, в който не завърши заради криза.

Първенец при юношите младша възраст стана румънецът Едуард Гросу от “Билал” – Констанца, следван от Александър Алексиев от “Лястовица” – Казанлък. Трети в крайното класиране завърши Ивелин Иванов от клуб “Добрич 1905”, което е безспорен успех за домакините. Усилията на Люцканов и компания се увенчаха и при момчетата, където капитанът Милен Маринов е втори, Димитър Христов завърши трети. Най-много точки от всички етапи събра македонецът Андре Петровски от Куманово.

При ветераните първи финалната линия на 15-километровия колокритериум в Албена пресече добричлията Иван Йорданов, следван от Никола Димитров и Йордан Йорданов. Общо 16 души от Добрич, Сливен и Русе се включиха в тази възрастова група. Сред участниците бе и 73-годишният Стефан Бахаров, който бе треньор на добричлията Борислав Асенов на Олимпиадата в Москва през 1980 година.  

При ветераните се впусна да участва и председателят на ПК “Спорт и младежки дейности” към Общинския съвет в Добрич Младен Матеев, който показа, че не е само пряко ангажиран да решава проблемите на спорта и да го подпомага, но и активно участва в спортния живот.     

Общо 78 колоездачи от Германия, Румъния, Македония и най-добрите български клубове, взеха участие в единственото по рода си международно четириетапно състезание  в България за младша и старша възраст за купа “Добрич-Херман-Албена”. Най-добрите си поделиха над 5000 лева награден фонд, а отделно Бернд Херман осигури 1000 евро за генералното класиране при юношите старша възраст. Гости на церемонията по награждаването вчера бяха председателят на местния парламент Румен Иванов, зам.кметът на община Добрич Камелия Койчева и началникът на КАТ Жулиян Минев.  Организаторите изказаха специална благодарност към кмета на община Добрич Детелина Николова и всички спомоществователи, без които спортната проява нямаше да бъде факт. Гостуващите състезатели и треньори споделиха, че организацията е била перфектна и веднага след тържественото закриване споделиха, че с нетърпение очакват да дойде следващото състезание.  НДТ

 


Сходни връзки

ЙОВЧО ЙОВЧЕВ СПЕЧЕЛИ “ДОБРИЧ–ХЕРМАН–АЛБЕНА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди