изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:32 EET
ИЗСЛЕДВАТ БЕЗПЛАТНО ТУРИСТИТЕ ЗА СПИН    
ЗдравеНационална лятна АНТИСПИН кампания се провежда в момента по Северното Черноморие, съобщава сайтът на Министерството на здравеопазването.

Тя се провежда под мотото "Бъди в час!"  и се организира от програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария. В рамките на кампанията мобилен медицински кабинет обслужва българското Черноморие. Чрез него има възможност да се извършва анонимен и безплатен тест за ХИВ на туристите и жителите в курортните селища. Изследването се осъществява с бърз тест, който отчита резултат в рамките на 10 минути.
На 20 юли мобилният кабинет бе в Балчик, а вчера - в Шабла и Каварна. Днес ще е в Албена. Кабинетът се разполага в близост до плажната ивица в часовия интервал от 10 до 14 часа и на централни комуникативни места след 19 часа. В него работят медицински екипи от лекари-консултанти и лаборанти, които са обучени да предоставят пред- и следтестово консултиране и да работят с бързи тестове за ХИВ. Консултантите отговарят на всички въпроси, които представляват интерес за хората по отношение на ХИВ/СПИН, предоставят информационни материали и презервативи.
Кампанията обхваща 15 курортни селища по българското Черноморие. Тя стартира от Варна, предстои мобилният кабинет де посети и курортните селища от Южното Черноморие. НДТ

 


Сходни връзки

ИЗСЛЕДВАТ БЕЗПЛАТНО ТУРИСТИТЕ ЗА СПИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди