изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:11 EEST
РАЗСЛЕДВАТ ИНСТРУКТОРИ ЗА ДАЛАВЕРИ С КНИЖКИ И ДИПЛОМИ    
НовиниТрима са заподозрените, които търгували ценните документи сред ромите

От свои източници от прокуратурата НДТ научи, че тече разследване на инструктори, които въртели далавери с роми, като им продавали освен шофьорски книжки и дипломи. Източници, работещи по случая и пожелали анонимност, разкриха, че се касае за трима инструктори в областта с инициалите Р.Р. Ж. Б. и Г. В. Разследване на НДТ установи, че фирмите на тримата в момента са спрени, а техните курсисти, които са заплатили стандартните тарифи за курса, са поети от техни колеги.
На въпрос на вестника от местния клон на ИА "Автомобилен транспорт" казаха, че има отнети лицензи на инструктори на територията на областта.
По непотвърдена информация дипломът за образование, който е задължителен документ, за да се сдобие човек със заветната шофьорска книжка се търгувал за 300 лв., а самата книжка вървяла по 500 лв. Служители на КАТ разкриха, че именно те залавяли фалшификатите при подаването на документи за издаване на книжката. По нормативна уредба всеки един шофьор трябва да има свидетелство за минимум завършено основно образование. Сред фрапиращите случаи били такива, в които ром има диплом за завършено образование, а същевременно не може дори да се подпише на документите, защото е неграмотен, разказаха катаджии.
От регионалния образователен инспекторат заявиха, че нямат информация далаверата с дипломи за средно образование да е завъртяна с някое от училищата в областта, което навежда на мисълта, че не е изключено да съществува и нелегална печатница за документи.
Таксиметрови шофьори в града споделиха, че не може да се види ром да кара учебна кола, а в същото време поне една трета от колите в градския трафик са шофирани именно от роми, които се държат на пътя като джигити. Полицейски източници заявиха, че работата по случая продължава, като допускат, че не е изключено доходоносният бизнес да се разпростира и в други области на страната.
 


Сходни връзки

РАЗСЛЕДВАТ ИНСТРУКТОРИ ЗА ДАЛАВЕРИ С КНИЖКИ И ДИПЛОМИ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
РАЗСЛЕДВАТ ИНСТРУКТОРИ ЗА ДАЛАВЕРИ С КНИЖКИ И ДИПЛОМИ
Автор: Anonymous да 2009-11-02 @ 12:47 EET
В гр. Добрич няма отнети лиценци на автоинструктори. Защо се говори само за автоинструкторите? Къде е мястото на изпитващите в това, което се случва?
РАЗСЛЕДВАТ ИНСТРУКТОРИ ЗА ДАЛАВЕРИ С КНИЖКИ И ДИПЛОМИ
Автор: Anonymous да 2009-11-02 @ 19:22 EET
ПРИЯТЕЛИ, ЩЕ СЕ ГОВОРИ ЧЕ ИМА НАРУШЕНИЯ И ТАКА ПО-ЛЕСНО ЩЕ БЪДАТ СМЕНЕНИ ШЕФОВЕТЕ НА ДАИ-ТАТА ПО ОБЛАСТИТЕ. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО Е ВЯРНО ДАЛИ ИМА НАРУШЕНИЯ ИЛИ НЕ.
РАЗСЛЕДВАТ ИНСТРУКТОРИ ЗА ДАЛАВЕРИ С КНИЖКИ И ДИПЛОМИ
Автор: Anonymous да 2009-11-02 @ 19:28 EET
samo vijte datata na novinata - 2008

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди