изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:26 EEST
ДЕПУТАТ ПИТА "ВиК" - ИМА ЛИ РЕЖИМ НА ВОДАТА    
Новини"Има ли режим на водата" е основният въпрос, който депутатът от НДСВ Мима Василева е поставила по време на срещата си с управителя на "ВиК" - Добрич, Величко Василев.

"След проведени срещи с хора от целия регион и най-много с жители на общините Балчик, Каварна и Шабла, това бе основното питане, което хората поставяха пред мен и стана повод да поискам среща с управителя на водното дружество. От май редовно в Каварна, където живея в съботните и неделните дни, няма вода и дори съм принудена, макар че домът ми е едва на втория етаж, да мъкна кофи с вода и да се поливам с канчета" - сподели М. Василева. На поставеното питане управителят на дружеството В. Василев е заявил категорично, че няма режим на водата, но през летните месеци потреблението е силно завишено и когато на ниското отворят крановете, страдат тези, които са на високите етажи и места, които остават на сухо. "В рамките на срещата обсъдихме още и хлорирането на водата, защото имах сигнали от жителите на две каварненски села, че водата е с лоши питейни качества. В. Василев заяви, че няма населено място, където водата не се хлорира, но според него пробите, които взимали от РИКОЗ, били тенденциозни - в крайните точки на населените места и там винаги пробите били с по-лошо качество" - каза още М. Василева. В рамките на срещата депутатът и управителят на фирмата са обсъдили и подписаното споразумение между община Балчик и "ВиК", по силата на което водното дружество трябва да изгради нов водопровод, като средствата за това са осигурени и материалите ще бъдат закупени от общината, допълни още депутатът от НДСВ.
Като основен фактор за нарушеното водоподаване  управителят на водното дружество изтъкна остарялата водопроводна мрежа и повишената консумация на питейна вода за поливане, както и интензивното строителство в крайморските райони, съобщиха допълнително от офиса на депутата в Добрич. В. Василев е изтъкнал още като причина за забавеното реагиране при аварии липсата на квалифицирани кадри във ведомството, поради ниското заплащане и лошите условия на труд, добавиха още от офиса на М. Василева.
 


Сходни връзки

ДЕПУТАТ ПИТА "ВиК" - ИМА ЛИ РЕЖИМ НА ВОДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди