изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-27 @ 07:21 EEST
ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ КООПЕРАЦИИ НЯМА ДА ПРОДАВАТ ЖИТО ЗА ПО-МАЛКО ОТ 300 ЛВ./Т    
Земеделие Земеделските кооперации да се въздържат от продажбата на пшеница на цена под 300 лева за тон им препоръчва Областният съюз на земеделските кооперации в Добрич. Управителният му съвет е взел това решение, за да се противодейства на опитите за ограбване на земеделските стопани като се изкупува продукцията им на губещи цени.

Препоръчва се още да се положат усилия за осигуряване на подходящи собствени складови помещения или използване на лицензирани публични складове за дълготрайно съхранение и опазване на зърното.

От ръководството на областния съюз  на земеделските кооперации “Добруджа” посочват, че данните от приключващата вече жътвена кампания в областта показват добри средни добиви от есенните култури, което дава основание за надежди за финансово укрепване на земеделските структури. В същото време има сериозни опасения, че купувачите и прекупвачите ще се опитат отново да диктуват условията на пазара. Председателите на земеделски кооперации напомнят, че винаги се случва така в години с добри средни добиви.

Тази година в Добричка област жътвата на ечемика приключи със среден добив от 508 кг/дка, а на маслодайната рапица със средно 312 кг/дка. Жътвата на пшеницата засега показва средни добиви за Добричка област от 528 кг/дка като в някои общини официалните средни добиви са 550 кг/дка.

Управителният съвет на областния съюз “Добруджа” счита, че настоящата ситуация налага земеделските производители и в частност земеделските кооперации да отстояват правото си и не купувачът, а производителят-продавач да определя цената на своята продукция в съответствие с цените на световните пазари. 

Станислава КРЪСТЕВА

 


Сходни връзки

ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ КООПЕРАЦИИ НЯМА ДА ПРОДАВАТ ЖИТО ЗА ПО-МАЛКО ОТ 300 ЛВ./Т | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ КООПЕРАЦИИ НЯМА ДА ПРОДАВАТ ЖИТО ЗА ПО-МАЛКО ОТ 300 ЛВ./Т
Автор: Anonymous да 2008-08-06 @ 11:35 EEST
Напълно съм съгласен с изложеното мнение и препоръчвам на всички колеги да го отстояват!
ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ КООПЕРАЦИИ НЯМА ДА ПРОДАВАТ ЖИТО ЗА ПО-МАЛКО ОТ 300 ЛВ./Т
Автор: Anonymous да 2008-08-06 @ 14:35 EEST

По принцип да се действа на инат е най-глупавото нещо в бизнеса. Продава се на толкова, на колкото може да си намериш коректен купувач. Имало прекупвачи... Ами като не могат кооператорите да се стегнат и сами да излязат на пазара. Но те вместо да инвестират в качествен маркетинг (да речем цената на един трактор) и да създадат имидж при качествени партньори, те си държат продукцията докато накрая я продават от зор.

Въобще кооперативите не са успешни у нас след 1989 г. Хората много алчни, калпави и прости. Дай им власт и пари замалко, пък ги гледай какво правят. Добруджански кауни. :)) 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди