изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:36 EEST
РУСКОТО КОНСУЛСТВО СЪБИРА СРЕДСТВА ЗА ПАМЕТНИКА НА ДОСТОЕВСКИ    
ОбществоГенералното консулство на Русия във Варна събира средства за изграждането на първия в страната паметник на руския писател Фьодор Достоевски. Това съобщи за НДТ Генералният консул на Русия във Варна Анатолий Шчелкунов.

Той допълни, че с молба за подпомагане изграждането на паметника, чийто автор е скулпторът Никола Богданов, консулството се обърнало към руски фирми, работещи на територията на страната. "Идейният проект е вече готов и след събирането на средствата, ще се премине към изграждането на паметника" - каза още А. Шчелкунов.
Припомняме, че в Добрич бе създадена фондация на името на великия писател през лятото на миналата година. Неин председател е адвокат Юрий Митев, като в организацията членуват 21 видни граждани от всякакви политически среди. Паметникът трябва да се построи до октомври, когато ще се отбележи и годишнината от рождението на Достоевски. По това време в Добрич ще се проведе и Международна конференция на тема "Руско-турската освободителна война и етнодемографските процеси 15-19 век".
 


Сходни връзки

РУСКОТО КОНСУЛСТВО СЪБИРА СРЕДСТВА ЗА ПАМЕТНИКА НА ДОСТОЕВСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди