изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:51 EEST
ЦИСТЕРНА С ВАР СЕ ПРЕОБЪРНА КРАЙ СЕЛО ОДРИНЦИ    
Ред и сигурностЦистерна "Мерцедес Актрос" със софийска регистрация с прикачено полуремарки, превозваща негасена вар, се преобърна миналата вечер в района на добричкото село Одринци, научи НДТ от началника на "Пътна полиция-КАТ" Жулиян Минев.

Инцидентът станал около 18.15 часа между селата Ведрина и Одринци. Тежкотоварната машина се обърнала при навлизане в десен завой в ляво от пътното платно. На място са пристигнали екипи на КАТ и областна дирекция "Гражданска защита", направен е оглед. Началникът на КАТ обаче не е разрешил изтеглянето на авариралата цистерна заради падащия мрак. Това бе направено вчера от два крана на частна фирма от Добрич. При изтеглянето - около 9 часа, движението бе спряно за около половин час. То бе регулирано от два екипа на КАТ. Около 10 часа движението бе нормализирано.
При преобръщането на цистерната са се разсипали около 20 килограма негасена вар, каза за НДТ директорът на Гражданска защита инж. Живко Гочев. Той допълни, че няма опасност за хората и за околната среда.
Шофьорът на тежкотоварната машина - 29-годишен мъж с инициали В. З., е получил разкъсни рани. Настанен е в Отделението по неврохирургия на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич за наблюдение, няма опасност за живота му. Според Жулиян Минев, най-вероятно цистерната се движела с несъобразена скорост. По автомобила са нанесени значителни щети. На водача е взета кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство. НДТ

 


Сходни връзки

ЦИСТЕРНА С ВАР СЕ ПРЕОБЪРНА КРАЙ СЕЛО ОДРИНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди