изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:29 EEST
СКРИТИ АВАРИИ ДЪРЖАТ НА СУХО ЦЯЛА СЕДМИЦА ПОЛОВИН КВАРТАЛ    
НовиниОт началото на миналата седмица високите етажи на част от квартал "Добротица" са на сухо, съобщиха за НДТ живеещи в квартала.

Домакини се оплакаха, че дебнат живителната течност денонощно, за да могат да пуснат поне една пералня, тъй като водата или я нямало, или била без никакво налягане. Хигиената си пък дамите поддържали с канчета, защото от душовете - заради липсата на налягане, така и не потичала смесена вода. Може би водният терор щеше да продължи още, ако журналисти не бяха попитали управителя на "ВиК" - Добрич, Величко Василев дали има режим на водата в града. Така той научи за проблема в петък вечерта. През двата почивни дни екипи на водната фирма търсиха къде е аварията, която е причина за слабото налягане в част от квартала, а журналисти, живеещи в квартала, бяха ухото и окото на дежурните екипи, търсещи аварията и ги осведомяваха за силата на налягането по чешмите.
Вчера вече стана ясно на какво се дължи ниското налягане и липсата на вода. "Оказа се, че има четири скрити аварии, като три от тях са на територията на бившия зоопарк, а другата - в нива между газостанцията и 5-и километър. До обяд екипът отводнява дори нивата, за да може багерът да влезе да копае" - каза за НДТ В. Василев. Той обеща до края на вчерашния работен ден положението да се нормализира и още веднъж апелира - при липсата на вода, защото режим на живителната течност няма, или при проблеми с налягането, да се подават сигнали на дежурните на телефони 655-832 и 630-132.
 


Сходни връзки

СКРИТИ АВАРИИ ДЪРЖАТ НА СУХО ЦЯЛА СЕДМИЦА ПОЛОВИН КВАРТАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди