изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:36 EEST
КАНЯТ НАШИ ФИРМИ ДА СТРОЯТ ОЛИМПЙСКИТЕ ОБЕКТИ В СОЧИ    
НовиниБългария стана стратегически партньор на Русия на Балканския полуостров, заяви търговският представител на Руската федерация у нас Александър Томилов

Български строителни фирми могат да участват в изграждането на най-крупния проект в Русия - олимпийските обекти за Сочи`2014 г. Само с финансиране от държавата ще се построят спортни обекти на стойност 14-15 милиарда долара. Още толкова средства ще вложи в олипмийски обекти и частният бизнес. Това каза в Добрич   търговският представител на Руската федерация у нас Александър Томилов. Той присъства на учредяване на сдружение с нестопанска цел "Българо-руски бизнес клуб". Обясни, че министър Асен Гагаузов е бил в Москва и Сочи, където се е срещнал с държавната компания "Олимп Строй" именно с цел получаване на поръчки за български строителни компании. Александър Томилов покани българските фирми, които проявяват интерес да търсят и директна връзка с министерството на икономиката на Русия или с търговското представителство у нас.
България стана стратегически партньор на Русия на Балканския полуостров, защото тук се строят грлобални стратегически проекти за България, Русия и Европа, каза Александър Томилов. Той напомни, че такива обекти са АЕЦ "Белене", "Южен поток", "Бургас-Александропулис" и жп-фериботната връзка Варна-Кавказ. Нямаме друга алтернатива, освен да работим заедно, каза Томилов. Той съобщи,че вече четвърта година стокооборотът между двете страни е над 7 милиарда долара. Това е повече от пет пъти спрямо 2000 г. Макар и все още да има сериозен дисбаланс зарадиголемия внос на енергоносители, има все по-добри възможности за износ на българска продукция. В Московска област се създава дистрибуторски център за български хранителни стоки. Той ще позволи на производителите от България да изнасят на пазара в Русия своята продукция. Това е първият такъв център, но има програма за изграждане на такива и в други региони на Русия. В ценъра има складове, митническо обслужване, цехове за преработка и т.н.Предвижда се и изграждане на търговска мрежа около тези центрове с цел директни продажби. С цел добрите търговски връзки е и изграждането на жп-фериботна линия Варна - Кавказ. През септември се предвигда да има пробен рейс. Това ще е пряк транспортен коридор между Българиа и Русия. 
През миналата година руските туристи у нас са били около 260 хиляди. Тази година се очаква те да са повече, каза още Томилов. Той покани български компании да участват и в проявите, свързани с Националното изложение на Русия, което ще се проведе в София през октомври. Там ще бъде редставена разнообразна продукция, а изложбата ще бъде съпроводена с богата делова програма.
 


Сходни връзки

КАНЯТ НАШИ ФИРМИ ДА СТРОЯТ ОЛИМПЙСКИТЕ ОБЕКТИ В СОЧИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди