изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:07 EEST
ОТНОВО ДРЕХИ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН НА БЕДНИ ПЪРВОЛАЦИ    
НовиниПравителството увеличи с 25% - от 120 лв. на 150 лв., целевата помощ, която Министерството на труда и социалната политика отпуска на първокласниците в общинските и държавните училища.

Тя ще бъде под формата на социални инвестиции - дрехи, обувки, учебни помагала и др., като по този начин ще се покрият част от разходите за децата в началото на учебната година. Целевата помощ се отпуска за семейства, чийто средномесечен доход не надвишава дохода, определен за получаване на семейни помощи, а именно 300 лв. на човек. По предварителни изчисления, от нея ще се възползват около 36 000 деца. Правителственото решение има за цел да продължи успешната политика в областта на семейното подпомагане, като се насърчава и гарантира обхващането на всички деца в начална образователна степен, както и създаването на равни възможности за достъп до образование на деца в риск. Както и в предишни години, МТСП ще възложи изработването на пособията на кооперации на хора с увреждания и така ще бъде подпомогната и тази група в неравностойно положение.
 


Сходни връзки

ОТНОВО ДРЕХИ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН НА БЕДНИ ПЪРВОЛАЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди