изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:36 EEST
ndtnews.hopto.org - СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ РЕГИОНАЛНИ САЙТОВЕ В СТРАНАТА    
ОбществоСпециализираното издание "Капитал" неотдавна публикува материал на Андриан Георгиев под заглавието "Голям град - голям сайт".

В него подробно авторът на материала всъщност доказва тезата, че през последните години все повече се разраства нишата за новинарски портали по региони  противно на глобализацията.  Сайтът на в. "Нова добруджанска трибуна" - ndtnews.hopto.org, е посочен като пример за страници с местен обхват на съдържанието. В публикацията е посочено и мнението на Людмил Кърджилов, управител на "Дарик нюз", който е заявил пред "Капитал", че дели посетителите на подобни сайтове на две - хора, интересуващи се от случващото се в техния град, и посетители от други градове. Според управителя на "Нова добруджанска трибуна" - Сабина Дукова, обаче има трета категория - български читатели от други държави, което го доказва и самият брояч на сайта на изданието.
Новинарският сайт ndtnews.hopto.org следва съдържанието на едноименното печатно издание. Той е привлякъл над 100 хил. уникални посещения за юни отчита онлайн tyxo.bg. С. Дукова допълва още, че една от причините за ръста при регионалните сайтове е, че в традиционните медии не излиза достатъчно информация за случващото се извън столицата. Освен това те не влизат в дълбочината на местните проблеми и точно тук се отваря ниша за местните интернет страници.
В материала авторът Андриан Георгиев, прогнозира, че бумът на локалните сайтове тепърва предстои. НДТ/в. Капитал
 


Сходни връзки

ndtnews.hopto.org - СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ РЕГИОНАЛНИ САЙТОВЕ В СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди