изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:19 EEST
ТРУДОВИТЕ ИНСПЕКТОРИ ОТКРИХА ЦЯЛ ХОТЕЛ С НЕЛЕГАЛНИ РАБОТНИЦИ    
НовиниОбластната дирекция “Инспекция по труда” в Добрич е открила хотел в Балчик, където целият персонал е работел нелегално, без да има трудови договори. Това съобщи на пресконференция вчера директорът й Младен Мартинов.

Общо 107 проверки са извършили през юли трудовите инспектори. За нарушения на трудовото законодателство са съставени 34 акта. При проверките са установени и четирима непълнолетни, които са работели без разрешение от Инспекцията по труда. Единият от тях е открит именно в хотела в Балчик. Там инспекторите са хванали общо 11 работници без трудови договори. Предвижда се за всеки от тях работодателят да отнесе глоба от по 1 000 лева или общо 11 хиляди лева. М. Мартинов припомни, че предстои парламентът да гласува увеличаване на размера на санкцията за незаконен работник и тя да стане 15 000 лева.

За установените непълнолетни, които са работели без разрешение от Инспекцията по труда, ще бъдат подадени сигнали в прокуратурата. До момента в областната дирекция в Добрич са издадени разрешения на над 500 непълнолетни младежи  да работят. Те припечелват основно в туристическия бранш като аниматори, пиколо, сервитьори, бармани, продавачи и т.н.

НДТ

 


Сходни връзки

ТРУДОВИТЕ ИНСПЕКТОРИ ОТКРИХА ЦЯЛ ХОТЕЛ С НЕЛЕГАЛНИ РАБОТНИЦИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ТРУДОВИТЕ ИНСПЕКТОРИ ОТКРИХА ЦЯЛ ХОТЕЛ С НЕЛЕГАЛНИ РАБОТНИЦИ
Автор: Anonymous да 2008-07-30 @ 10:57 EEST
golamq proverka,nagradete gi s po 5 leva

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди