изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:08 EEST
ИСКАТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ШЕФА НА "СПОРТНИ ИМОТИ"    
НовиниОбщинската фирма "Столове" се спаси от ликвидация. С взети 133 решения за 38 часа заседания съветниците отчетоха първото полугодие. Оказа се, че съветник от АТАКА разпратил докладна записка малко преди две след полунощ вчера

Общо 38 часа в заседателната зала са работили през първите шест месеца на годината общинските съветници от Добрич. Това стана ясно от изнесения вчера от председателя на местния парламент отчет за дейността му през първото полугодие на 2008 г. Посочено беше, че за седемте заседания са внесени 135 докладни записки, предложения, теми за обсъждане. Кметът и кметският екип са внесли 115 от тях, а общински съветници - 20. Взети са 133 решения. По повод внесена от съветника от АТАКА Пламен Добрев докладна записка вчера, отново бе коментирано внасянето на докладни в последния момент. Оказа се обаче, че той е надминал всички досегашни рекорди от типа "в последната минута". Разпратил докладната си записка в 1,50 часа след полунощ вчера по имейлите на колегите си общински съветници.
Вчера Общинският съвет прие и отчета за изпълнение на решенията си през първото полугодие на 2008 г., както и информация за текущото изпълнение на бюджета на общината.  Стана ясно, че към приетият бюджет в размер на 35 570 089 лева, от които 19 674 515 лева за държавни и 15 895 574 лева местни дейности, са направени корекции. Така за делегираните от държавата дейности увеличението е с 2 021 892 лева. За местни дейности увеличението е с 339 940 лева. Посочено беше още, че изпълнението на общинските приходи към 30 юни е 7 346 038 лева, което е 49,98%.    
Определен бе и концесионер за част от сградата на СОУ "Св. Кл. Охридски", а именно столовата на училището. Предвижда се там да се изгради училищен стол. При проведената процедура за отдаване на концесия, като победител е определен Слави Стоянов Кондов. Той предлага през първата година да вложи в реконструкция на сградата 53 000 лева, а за целия период на концесията - 139 000 лева. Размерът на концесионното плащане е 4 15 лева. Той предвижда да разкрие 4-5 работни места. Взето бе решение управителят на "Жилфонд-инвест" да организира конкурс с предмет "Изпълнение на инженеринг за енергоефективни мероприятия с гарантиран резултат и съпътстващи ремонтни строително-монтажни работи за общинска жилищна сграда, предназначена за настаняване на крайно нуждаещи се и социално слаби семейства". Става въпрос за сградата на общежитието по ул. "Калиакра" №54, което неотдавна общината придоби като собственост от държавата.  Решено бе още общината да създаде доброволно формирование за защита при бедствия и аварии. То ще е от 60 души. Те са разпределени в четири групи - Аварийно спасителна група, Техническа група, Разузнавателна група и Санитарна група. Всички те имат по няколко звена и определени функции.
Проектът на паметник на Ф. М. Достоевски, който се предвижда да бъде издигнат в Добрич, бе одобрен вчера от общинските съветници. Той е изработен, след проведен конкурс, от скулптора Христо Илиев от Добрич.
Със свое решение от вчера общинските съветници гласуваха да бъдат финансирани Център за работа с деца, Център за ученическо, техническо и научно творчество и Ученическа спортна школа с 111 613 лева. Това са 50 на сто от средствата, които общината в Добрич е получила във връзка с успешното приложение на системата на делегираните бюджети в училищата. С тези средства ще се покрият разходите за заплати и осигурителни вноски на персонала в извънучилищните педагогически дейности, за които има решение за закриването им на Общинския съвет. Решението бе обжалвано от директорите на трите обслужващи звена. Макар Административният съд в Добрич и Върховният административен съд да прекратиха делото по жалбата им, все още решение на просветния министър за закриването няма.
На заседанието си вчера общинските съветници взеха решение да продадат на досегашните им наематели четири общински апартамента - три в кв. "Балик" с квадратура съответно 68,68 кв. м, 46,19 кв. м и 55,14 кв. м за 53 740 лв, 21 308,80 лева и 45 280,30 лева, както и жилище с квадратура от 46,19 кв. м по ул. "Л. Каравелов" за 53 243,20 лева. Решено бе на търг да се продадат шест дворни места в квартал "Добротица", повечето от тях предвидени за жилищно строителство, и един - за обществено и делово обслужване. Учредено бе и право на строеж върху няколко терена за изграждане на гаражи. Идеята е с гаражи да се сдобият преди всичко собствениците на жилища в намиращите се в съседство жилищни кооперации. Учредено бе и право на строеж на "Е.Он България Мрежи" за монтаж на бетонен комплексен трансформаторен пост. На заседанието си вчера общинските съветници актуализираха Програмата за капиталови разходи на общината. Бяха направени промени в Наредбата за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на околната среда. Целта бе да се дадат правомощия на Транспортна полиция, както и да се затегне режима при паркирането на автомобили в централната част на града и пред жилищни сгради. Общинският съвет прие правила за реда и условията, по които спортни обекти  - съоръжения, които са общинска собственост, могат да се използват за нуждите на физическото възпитание и спорта, и свързаните с тях обслужващи и спомагателни дейности.
Бе решено да се даде възможност за доказване на общинската фирма "Столове" на пазара, след като бе оттеглена докладната записка, която предвиждаше решение за ликвидация на дружеството. Бе приет бизнес плана на управителя на "Столове" ЕООД Атанас Атанасов. Нямаше този късмет управителят на друго общинско дружество - "Спортни имоти" ЕООД. Вчера общинските съветници  задължиха кмета  Детелина Николова да предприеме действия за  търсене на наказателна и имуществена  отговорност на управителя му Пламен Папазов и за прекратяване договора за управление. Причината бяха констатирани нарушения след ревизии. Установено е, че са пропуснати  приходи в резултат на договорирани по-ниски цени от базисните - над 14  437 лева,  несъбрани лихви за просрочени наеми - 2 125 лв., нефактурирани наеми 8 359 лева. Установени са и други пропуски на П. Папазов, стана ясно по време на заседанието на Общинския съвет.
 


Сходни връзки

ИСКАТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ШЕФА НА "СПОРТНИ ИМОТИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди