изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:50 EET
ПЕРДЕТО Е ЗВЕЗДАТА НА “СКРИТА СИЛА”    
Спорт

“Скрита сила” идва с 20-местен “Мерцедес” в Добрич. 80-годишни бабички с шалвари - в агитката на отбора от Мъдрево. Клубът има собствен сайт, а депутат е обещал 500 седалки за стадиона им



Новосформираният общински футболен тим “Орловец”, който скоро ще носи името “Добруджа 19.19” ще стартира в първенството на Североизточната “В” група срещу новака “Скрита сила” от разградското село Мъдрево. Това НДТ ви съобщи във вчерашния брой - веднага, след като бе теглен жребият за първия кръг. Екипът ни се разрови в глобалната мрежа, за да разбере що за съперник застава на пътя на добруджанци още на старта на шампионата, в който с огромни крачки и не със скрита сила, а с огромен замах местните ни футболисти тръгват към първото място.     

Звездата на отбора е Мирослав Мирославов-Пердето, който тази пролет наниза 9 гола в един мач. Отборът му разби с 11:0 “Завет”, а Мирославов се отчете с 4 гола през първото и с 5 - през второто полувреме. Прякорът на Мирославов е Пердето заради тежкия му характер - обясняват фенове на “Скрита сила” - Мъдрево. Често се карал не само с противникови играчи и съдии, но и със съотборници.

Освен Мирославов, тимът има щастието да разполага с неговия партньор в атака Зекерие Зекерие. За головете им подава халфчето Дениз Ерол - техничар от типа на Тодор Барзов, висок около метър и половина. Ерол е носил екипа на гастарбайтерския тим Туркгуджу Верл (Германия).

Президент на клуба е Майрям Апти, който е поканил за старши треньор Георги Керкелов. В тима от Мъдрево са привлечени петима състезатели от Разград, Главиница и Исперих. Към „Скрита сила“ се присъединяват и двама вратари, които досега са защитавали цветове на тимовете на Кубрат и Попово. За 28 000 лв. отборът се снабдил с 20-местен автобус „Мерцедес“, който ще вози състава за гостуванията.

На стадиона ще бъдат сложени 500-те седалки, обещани още през миналия сезон от народния представител Рамадан Аталай. Ремонтиран е и пътят до стадиона, като двукилометровата отсечка от центъра на селото до игрището ще бъде асфалтирана през септември.

Скрита сила дори има собствен сайт в интернет, където ви посреща надпис на английски език: Welcome to FC Skrita Sila Madrevo.

Днес Мъдрево живее с футбола, а на стадиона идват дори 70-80-годишни баби по шалвари.

Мъдрево е отдалечено от областния център Разград на 56 км. Най-близките градове са Тутракан - (25 км) и Кубрат - (17 км). Съседните села са Тертер (1 км - отделя ги мост), Севар - (5 км), Бреница - (5 км) и Бисерци - (6 км).

Това е второто по големина село в България, в което живеят само алевии, изповядващи неортодоксален ислям. НДТ

 


Сходни връзки

ПЕРДЕТО Е ЗВЕЗДАТА НА “СКРИТА СИЛА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди