изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:38 EEST
"ДОМАШЕН АРЕСТ" ЗА СПИПАНИЯ СПАСИТЕЛ С НАРКОТИК В КРАНЕВО    
Ред и сигурностПод "домашен арест" ще бъде 23-годишният Добрин Хр. Калев от Добрич, съобщиха от Окръжния съд. Той е обвиняем за незаконно държане на високорискови наркотични вещества в голямо количество.

При полицейска операция на 27 юли от стаята, която обитавал в хотел в с. Кранево и от личния му автомобил са иззети около 414,70 гр амфетамини и 213,71 гр марихуана.

Представителят на държавното обвинение поиска съдът да наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Калев. В досъдебното производство били събрани достатъчно доказателства, че младежът е извършител на деянието. Прокуратурата разполага с данни, че той от доста време се занимава с разпространение на наркотици на територията на с. Кранево. "Тежестта на престъплението сочи, че съществува опасност лицето да се укрие или да извърши друго деяние" - заяви представителят на прокуратурата.

Защитата обаче пледира, че искането за налагане на репресивната принуда е незаконосъобразно и необосновано. Младежът е бил използван от друго лице, за да съхрани и пренесе наркотичните вещества. "Той е направил пълни самопризнания и това негово поведение трябва да се цени от полицейските органи" - изтъкна адвокатът му. Младежът работи по трудов договор като спасител в курортното селище Кранево, а през зимата - в търговска фирма в Добрич. С тези мотиви защитата помоли съда да наложи на Калев мярка за неотклонение "домашен арест".

Добричкият окръжен съд прецени, че по случая може да се направи обосновано предположение, че Калев е извършител на процесното деяние. Всички останали доказателства обаче подкрепят становището, че не е необходимо да бъде налагана най-тежката мярка за неотклонение. Като най-ефективна мярка спрямо младежа Добричкият окръжен съд определи "домашен арест". 

Определението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд - Варна в срок от 3 дни. Делото е насрочено за 12 август 2008 г. НДТ

 


Сходни връзки

"ДОМАШЕН АРЕСТ" ЗА СПИПАНИЯ СПАСИТЕЛ С НАРКОТИК В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди