изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:44 EEST
ОГНЕБОРЦИ ПОДОЗИРАТ УМИШЛЕНИ ПАЛЕЖИ В КВ. "БАЛИК"    
Ред и сигурностКвартал "Балик" е "абониран" за пожарната, каза за НДТ директорът на областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич комисар Димчо Симеонов.

Той посочи, че само във вторник огнеборците са ходили в квартала три пъти, за да гасят сухи треви. "Започваме да се съмняваме, че запалванията са умишлени, почти всеки ден има запалвания там" - каза комисар Симеонов. "Абониран" за пожарната бил и квартал "Свобода" в Шабла, където пожарникарите също често били викани да гасят.
15 бяха излизанията в областта на противопожарните автомобили през предходното денонощие, запалванията бяха основно сухи треви, съобщи още комисар Симеонов. Три от пожарите са били в сметища - Бенковски и Лозенец, което е горяло за втори път в рамките на седмица, и в Шабла. Запалените сметища крият опасност за разпространение на пожарите в населените места и опожаряване на жилищни сгради, каза комисар Симеонов. В Генерал Тошево пък вече имало три случая на пожари, лумнали поради небрежност при боравене с огън при варене на зимнина.
Призоваваме стопаните да са внимателни в края на жътвената кампания и да не забравят, че опалването на стърнища е забранено, каза директорът на ОД "ПБЗН". Той допълни, че паленето им е твърде опасно предвид засушаванията, може да доведе до жертви, както и до пътно-транспортни произшествия. През последните 10-ина години трима служители в страната загинаха именно при опалване на стърнища, допълни комисар Симеонов. "Още не са предприети такива действия, но стопаните са на финала на прибиране на реколтата и имаме съмнения, че ще започнат да ги опалват" - сподели той. НДТ
 


Сходни връзки

ОГНЕБОРЦИ ПОДОЗИРАТ УМИШЛЕНИ ПАЛЕЖИ В КВ. "БАЛИК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди