изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:26 EET
Връщат парите за откупа на Камелия Бончева?    
Новини
Ако се установи, че парите, дарени от Ангел Бончев, са били дадени под натиск, от фондацията ще се консултират с адвокатите си и с държавните органи какво да правят с тях и е възможно да ги върнат.


Това заяви на пресконференция Нина Хаджийска от фондация „Утре за всеки", на която бившият шеф на "Литекс" дари 157 000 евро, събрани за откуп за освобождаването на жена му, предаде БГНЕС.
Според Нешка Робева, която присъства на пресконференцията и за която е правила безплатни представления, е очевидно, че парите са дадени под натиск. Според нея ако не беше така, това дарение щеше да бъде направено по друго време и при други обстоятелства. Робева каза, че не трябва касата на фондацията да бъде омърсявана, а парите да останат в държавата и тя да прецени какво да става с тях.
"Не се притесняваме от проверка на фондацията, защото цялата ни дейност е законна и подкрепена с документи. Искаме да създадем център за жени, които имат рак на млечната жлеза и бихме използвали парите за добра кауза", каза още Хаджийска и уточни, че за създаването на центъра са необходими 600 000 лв.
Марин Хаджийски, представителят на фондацията, който лично се срещна с Бончев при обявяването на дарението в ефира на bTV, каза, че не го е познавал преди да бъде направено дарението и го е приел, защото е за добра кауза. Хаджийски разказа, че е получил обаждане от bТV и оттам му обяснили да се яви пред офиса на телевизията, откъдето пък е бил закаран до един от офисите на Ангел Бончев. Още тогава обяснил на бившия изпълнителен директор на „Литекс”, че няма начин да вземе парите кеш и трябва да бъдат преведени по банкова сметка. Попитал го защо е избрал точно тях. Отговорът на Бончев бил: „Искам да направя добро, за да ми се върне добро”.
Хаджийски вече имал информация, че парите са внесени в банка, но още не са пристигнали по сметките на фондацията. Бончев е направил превода още във вторник вечерта, но от банката обяснили, че е необходимо време, докато парите стигнат до сметките на фондация.
"Нямаме никаква връзка с похитителите и не се страхуваме, че може да ни бъде потърсена сметка от някого, защото съвестта ни е чиста", каза още Хаджийски.
Ина Маркова - PR на bTV, каза, че Ангел Бончев сам е пожелал да връчи дарението на "Утре за всеки" в ефира на тяхната телевизия.
Досега фондацията е събрала за създаването на дневния център 56 453 лв. от преки дарения, 11 000 лв. от sms, 8 640 под формата на офис-техника и 13 500 лв. под формата на строителни материали.
Междувременно вътрешният министър Михаил Миков заяви, че няма да оценява пред медиите работата на МВР по случая "Бончеви". Това не означава, че нямаме конкретна информация, уточни обаче той, цитиран от Фокус. Министърът отказа да се ангажира със срок кога ще е готов анализът, който се прави на няколко подобни случая на отвличания. dir.bg
 


Сходни връзки

Връщат парите за откупа на Камелия Бончева? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.76 секунди