изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:35 EEST
Първанов предупреди опозицията да мирува    
Новини
Признавам, че съм разочарован от поредния вот и преди всичко от неговата безплодност.


Това заяви в Перник президентът Георги Първанов, цитиран от БТА.
Според него, това е най-слабият вот от всички шест, състояли се досега, от гледна точка на съдържанието и посланията му. Първанов каза, че вотът е бил по-блед, отколкото петъчния парламентарен контрол.
"Беше пропусната добрата възможност, която една такава парламентарна процедура позволява - ясно да се разпишат ангажиментите на правителството и всички политически сили за изпълнение на предписанията на Брюксел по тези тежки проблеми, които възникнаха през последните няколко месеца. Правителството, в крайна сметка, особено чрез казаното от премиера, показа наличие на воля, готовност и на конкретни виждания да излезе от тази ситуация", каза още държавният глава.
Според него това ще стане в близките няколко месеца.
Първанов не очаква, че подобен род действия, както от гледна точка на вотовете, когато са недобре подготвени, така и от гледна точка на провокиралите улични конфликти, може да доведат до някакъв резултат.
"Това вече сме го виждали. Може би някои искат да повторят 1990 година, но в историята всяко повторение е по-скоро фарс. Ако има реални основания, то това е повод правителството и всички институции да търсят решение на тези проблеми. Но ако някой се опитва чрез изкуствени действия да предизвика политически сътресения, дестабилизация, аз не допускам, че може да има позитивен резултат", категоричен беше президентът.
Предложението на ГЕРБ президентът да започне консултации по прекратяване на мандата на действащия парламент и за създаване на служебно правителство, е открит призив да наруша Конституцията, заяви още той. Първанов изрази съмнение, че това е може би най-лесният начин да бъде поискан импийчмънт. И уточни, че президентът няма право да се намесва в работата на парламента, докато не се завърти трикратно процедурата и не се провали създаването на ново правителство.
dir.bg
 


Сходни връзки

Първанов предупреди опозицията да мирува | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди