изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:35 EEST
Бойко Борисов: ГЕРБ се обърна към президента като към човек, създал Тройната коалиция    
ПолитикаСофия. ГЕРБ се обърна към президента като към човек, създал Тройната коалиция. Човек, убеждаващ обществото, че тази Тройна коалиция е добра за България, за Европейския съюз и НАТО.

И именно като такъв разчитахме, че той ще оцени грешката си или най-малкото - ще оцени, че към момента тази Тройна коалиция е пагубна за държавата, ще се разграничи от нея и ще направи всичко възможно тя да си замине колкото може по-бързо. Това каза пред Агенция “Фокус” столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод изказването на държавния глава Георги Първанов в Перник – ГЕРБ да прочетат Конституцията.
Днес в Перник държавният глава коментира апела на ГЕРБ - да започне процедура по разпускане на кабинета и създаване на служебно правителство с думите, че имало "крещящо непознаване на президентските правомощия и дори невежество".
Борисов обаче подчерта, че обръщението на ГЕРБ към правителството, парламента, опозиционните сили и към президента има друг смисъл: "Това е последен шанс за президента - да не остане в историята като конструктор на най-пагубната в историята на България коалиция. Коалиция, докарала държавата до най-бедната в Европейския съюз, коалиция, изгонила само през последните шест месеца над един милиард евро чуждестранни инвестиции, коалиция, която направи така, че българинът да се чувства не само последен по доходи в Европа, но и последен по самочувствие в Европа. Мисля, че не приляга на българския народ да бъде сочен като най-корумпиран. Затова сме направили това обръщение и към него, както към всички останали. Съжалявам, че той гледа на него от юридическа и правова гледна точка, а не като на морален акт и държавническа и отговорна позиция, каквато очакваме от него. Призивът ни е бил повече като човек който е конструирал коалицията, и е нормално, ако вижда, че това, което е конструирал не работи, да се опита да го развали и да създаде нещо по-конструктивно за страната”, каза лидерът на ГЕРБ.
 


Сходни връзки

Бойко Борисов: ГЕРБ се обърна към президента като към човек, създал Тройната коалиция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди