изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:40 EEST
ПОДВОДЕН РИБОЛОВ В РУСАЛКА    
Туризъм На едно от най-красивите места на българското черноморско крайбрежие - "Птичият залив" във ваканционно селище Русалка , далеч от тълпите на масовите туристически дестинации, през 1998 г. е създаден водолазен клуб "Руслка", Той е член на Световната подводна федерация и на Българската асоциация за подводна дейност.

Днес, десет години след създаването си, този клуб е сред най-проспериращите у нас. От една страна, защото разполага с отлични специалисти, а от друга, защото има всичко необходимо за провеждане на обучение на водолази и водолазни инструктори - класна стая с модерна аудио-визуална и компютърна техника и учебни дидактически средства - учебници, табла, видеофилми, компютърни програми.

От водолазния инструктор Александър Кръстев научихме, че морски клуб "Русалка" развива различни дейности: водолазни спускания - на потънали кораби, в пещери, в рифови зони, обучение на всички нива на водолази, разходки с моторни лодки и с яхта, обучение по ветроходство. Специалистите от морски клуб "Русалка" обаче не спират дотук. Те традиционно организират и състезания, които привличат във ваканционното селище любители на морските спортове от цялата страна, както и от чужбина. През месец юни се проведе шестото издание на международната регата "Русалка-Каварна къп" за клас "Лазер", а организаторите имат идея през септември да се проведе още едно състезание в същия клас.

Специален интерес предизвиква и традиционното състезанието по подводен риболов в Русалка, което тази година ще е на 23 август. "Състезанието ще бъде кръг от надпреварата за националната купа. Очакваме в него да вземат участие около 50-60 състезатели", сподели още Александър Кръстев. Инструкторите от морския клуб в Русалка имат идея от следващия сезон да организират курсове по подводен риболов за деца от двете морски общини - Шабла и Каварна. 

 

СНИМКИ ОТ РУСАЛКА

 

РУСАЛКА - ИСТИНСКИ РАЙСКИ КЪТ ЗА ПОЧИВКА

 

МОДЕЛ НА "ВИЗАЖ" СЕ ОКИЧИ С КОРОНАТА НА МИС РУСАЛКА

 

РУСКИ ГЕНЕРАЛИ СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ПАМЕТНИКА НА АДМИРАЛ УШАКОВ

 

РАП ПЕВЕЦЪТ УСТАТА ЖУРИРА В “РУСАЛКА”

 

Един живот, отдаден на красотата: ЕНЕРГИЯ, ВЪПЛАТЕНА В ДОБРИ МИСЛИ И ДОБРИ ДЕЛА

 

СЕРИОЗЕН ДИАЛОГ ЗА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА СРЕД УНИКАЛНАТА КРАСОТА НА КУРОРТА РУСАЛКА

 


Сходни връзки

ПОДВОДЕН РИБОЛОВ В РУСАЛКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди