изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:55 EEST
17 момичета загинаха при взрив в турски пансион    
По света
17 ученички загинаха, а 27 бяха ранени при срутване на пансион за момичета в турската провинция Коня.


Някои от ранените са в тежко състояние и трябва да бъдат оперирани, съобщи БТА. Все още не е установено колко хора се намират под развалините на триетажната сграда, която се е срутила заради мощна експлозия, предизвикана от изтичане на газ.
Военните и граждански екипи продължават спасителните дейности, тъй като е възможно под руините да има още деца. Според кмета на Коня Осман Айдън, който е пристигнал на мястото на инцидента, не е известно колко са били децата в общежитието.
13-годишна ученичка, която е пострадала леко при инцидента, заяви пред репортери, че е почувствала мирис на газ, който идвал от долния етаж, след което станала експлозия. „Бях с още пет мои приятели в тази част на сградата, която не се срути и видяхме пламъци, които идваха от долния етаж и обхванаха горните етажи”, заяви момичето, цитирано от Анадолската агенция. Друга от оцелелите девойки - 13-годишната Мерве Авджъ, твърди, че е чула един от учителите да казва, че “маркучът на газовата бутилка в кухнята е откачен”. Според нея в триетажното общежитие имало около 50 души, заедно с персонала от 6 души.
Тъй като районът на общината е гъста гориста местност, линейките са имали проблеми с бързото пристигане на мястото на инцидента. Първоначална помощ са оказали гражданите и жандармерийските екипи. От Анкара е пристигнал 30-членен екип с 4 хеликоптера. Използва се и специално обучено куче за откриване на затрупаните. Жандармерията е образувала кордон за сигурност около срутеното общежитие.
Пансионът, който се ръководи от фондация, е използван за преподаване на Корана на момичета на възраст между 8 и 16 години, съобщиха местните медии.
dir.bg
 


Сходни връзки

17 момичета загинаха при взрив в турски пансион | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди