изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:56 EEST
Димитър Зоров: Глобяват ни, за да се отклони вниманието от проблемите на млекопроизводителите    
ОбществоВидин. Няма никакви основания за налагане на санкция на Асоциацията на млекопреработвателите с обяснението, че са образувани картелни споразумения между млекопреработвателите.

Това заяви за радио "Фокус"- Видин Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България. Зоров посочи, че размерът на санкцията, която Комисията за защита на конкуренцията е наложила на "Асоциацията на млекопреработвателите в България" е в размер на 15 000 лева, а на "Националната асоцияциата на млекопреработвателите" – 10 000 лева и добави, че недоумява какъв е критерият за определянето на размера на глобите. Зоров категорично опроверга излезлите публикации в медиите, че Асоцияциата на млекопреработвателите е събирала своите членове и че са извършвани резки увеличения на млечни продукти (сирене и кашкавал) и то след проведени общи споразумения между млекопреработватели.
Председателят на Асоцияциата на млекопреработвателите подчерта, че тази санкция ще бъде обжалвана, тъй като никога не са образувани картелни споразумения между млекопреработвателите. Зоров отрече цените на млечни продукти да са авансово повишавани преди суровините.
Според него този скандал е прах в очите на хората, с цел до известна степен да се отклони вниманието от унизително ниските субсидии на млекопроизводителите. Димитър Зоров заяви, че българските млекопроизводители получават за период от два месеца само 20 ст. за литър мляко, отговарящо напълно на европейските изисквания за качество и стандарт. В Румъния, млекопроизводителите получават субсидия в размер на 21 ст. за литър мляко целогодишно и са осигурени и помощи и за брой млекодайно животно, категоричен е Зоров.
Димитър СТЕФАНОВ
 


Сходни връзки

Димитър Зоров: Глобяват ни, за да се отклони вниманието от проблемите на млекопроизводителите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди