изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:24 EEST
Цветан Цветанов: Ще търсим обща рамка за обединение с опозиционните партии    
ПолитикаБургас. Целта на срещата на ГЕРБ с националното ръководство на ПП “Демократи за сила България” (ДСБ) е да се очертае една рамка, към която да се обединяваме, а не да се разединяваме, защото през последните 10 години опозицията отслабна много на базата на лични противоречия и конфликти. Смятам, че миналото и настоящето са по-слаби отколкото бъдещето.

Това каза за Агенция “Фокус” председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов преди срещата в Бургас. По думите му в търсенето на диалог между опозиционните партии трябва да се запази идентичността на всяка една от тях. “Всяка една политическа формация има свои решения, които е взела. Ние имаме категорични решения за това с кого не бихме могли да управляваме. Смятам, че то се доближава и до решенията на останалите опозиционни партии и на тази основа можем да начертаем бъдещи съвместни действия през есента както и начертаването на съвместни управленски действия след спечелване на изборите за следващ парламент”, каза още Цветанов. Той добави, че решението, което ПП ГЕРБ е взела, е да се води диалог с партиите от Европейската народна партия, но ГЕРБ е взела решение да участва самостоятелно на следващите европейски парламентарни избори със собствена листа и регистрация.
Цветан Цветанов не се ангажира с обявяването на конкретни параметри на националния бойкот, за който се обяви миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според Цветанов това какви ще са параметрите на бойкота и кога ще се проведе той, може да се говори едва след срещата с ръководството на ДСБ и начертаването на общи действия. “Смятам, че след тази среща ще има среща между ГЕРБ и СДС, както и среща между ДСБ и СДС. Този формат може да се разшири и да стане тристранен и едва тогава да планираме съвместни действия, които да бъдат насочени към прекратяване на мандата на това правителство”, допълни Цветанов. Според него в момента се наблюдава “механичен сбор от политически формации на тройната коалиция, който не съответства на желанието на голяма част от българските избиратели”. Това по думите на председателя на ГЕРБ автоматично прави правителството “правителство на малцинството”.
На предстоящата среща всяка една от политическите формации трябва да назове грешките, които е допуснала, каза още Цветан Цветанов. Това е необходимо, за да се избегнат по-нататъшни евентуални сривове.
Юлиан ХРИСТОВ
 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: Ще търсим обща рамка за обединение с опозиционните партии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди