изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:08 EET
Почина тежкоатлетът Симеон Колев    
Общество На 75 години вчера в добричката болница почина щангистът Симеон Колев, съобщиха близките му . Симеон Колев Симеонов e роден на 30.09.1933 г. в Република Румъния, от 1940 г. живее в с.Полк.Минково, община Добричка.

Щангист, участник в олимпиадата в Мексико през 1968 г., бивш старши треньор на Окръжния и Националния отбори по вдигане на тежести за приноса му в развитието на спорта в Добруджа и в страната, за подготовката на десетки талантливи щангисти, прославили името на България по целия свят, той бе удостоен с почетен знак на община Добричка и вписване в почетната книга. На 26 юни Симеон Колев лично се яви за да приеме почетното отличие от кмета на община Добричка Петко Петков За известният спортист пише и в книгата "От равна Добруджа до върховете на Олимп". В нея са представени състезатели и треньори от Добричка област, които са участвали в Олимпийските игри от Хелзинки през 1952 до Атина през 2004 година. В 160 страници читателите ще имат възможност да научат за най-изявените спортисти и треньори, свързани със Златна Добруджа. Погребението ще бъде днес от 11.30 в гробищният парк в Добрич. 

Радио Добруджа

 


Сходни връзки

Почина тежкоатлетът Симеон Колев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди