изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:31 EEST
Деца от Съчуан пристигат у нас на ваканция    
КитайЧетиридесет и три деца от пострадалите от разрушителното земетресение райони на китайската провинция Съчуан пристигат днес, за да летуват в България, съобщиха от МВнР.

Почивката на децата е по линия на хуманитарната помощ, предоставена на Китай от българското правителство. По инициатива на българската страна средствата, отпуснати на китайското правителство като хуманитарна помощ, ще бъдат изразходвани за физическо възстановяване на преживелите природното бедствие ученици на възраст между 12 и 16 години.

Децата, с които ще има възпитатели и придружители, ще летуват у нас общо 20 дни - първите пет дни ще изкарат в детския лагер в Кранево (по линия на Министерството на образованието и науката), 11 дни ще бъдат в Рибарица (в базата на Министерството на отбраната), а последните дни ще изкарат в базата на Министерството на труда и социалната политика край София.

МВнР е координатор на инициативата във взаимодействие с китайското посолство в София, МО, МОН и МТСП.

Групата ще пристигне на Летище София с полет от Мюнхен. Китайските ученици и придружителите им ще посрещне заместник-министърът на външните работи Радион Попов.

Дарик радио

 


Сходни връзки

Деца от Съчуан пристигат у нас на ваканция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди