изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:46 EEST
"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" НЕ НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ В СТРАНАТА    
НовиниОт пресслужбата на електроразпределителната компания "Е.ОН България Мрежи" АД заявиха, че няма извършено нарушение от тяхна страна при преустановяване на електрозахранването на производители на електроенергия от вятъра. Проверка на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ е установила, че "Е.ОН България Мрежи" АД е спазила законодателството в случая с преустановяването на електрозахранване на част от производителите на електрическа енергия от възобновяеми източници, членове на Асоциацията на производителите на екологична енергия и не е установена злоупотреба с монополно положение, уточняват още от компанията.

В писмо асоциацията е описала действията на немската фирма като "…самоуправни" и "незаконни", а поведението й е определено и като "злоупотреба с монополно положение на пазара". В тази връзка проверка на фирмата е извършена и от ДКЕВР. В резултат е било установено, че действията на "Е.ОН България Мрежи" АД са изцяло съобразени с действащите правила. Изводите са били потвърдени и от министъра на икономиката и енергетиката с изрично писмо-становище, изпратено и до КЗК в средата на май тази година.
В края на февруари компанията преустанови електрозахранването на 19 производители на електрическа енергия, поради неизпълнение на техните договорни задължения. В отговор на тези действия на компанията производителите сигнализираха държавните органи, в т.ч. и КЗК, която предприе разглеждане на случая, уточняват още от фирмата.
В заключение немската енергийна компания допълва, че изцяло подкрепя производството на "зелена" енергия. "Ясното становище на ДКЕВР и на КЗК доказват, че действията на компанията са били в съответствие с приложимата нормативна рамка и обвиненията за злоупотреба с монополно положение са напълно безпочвени" - заявяват в заключение от енергодоставчика.
 


Сходни връзки

"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" НЕ НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ В СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди