изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:37 EEST
ОБЩИНА ГРАД ДОБРИЧ ПОВИШИ КРЕДИТНИЯ СИ РЕЙТИНГ    
НовиниОбщина Добрич е с повишен кредитен рейтинг в дългосрочен и краткросрочен план, съобщи на традиционната кметска оперативка вчера зам.-кметът по финансите Иван Колев. Според извършената годишна проверка от рейтинговата организация "Глобал рейтингс" на база финансовата 2007 г., краткосрочният и дългосрочният рейтинг на кметството са повишени на АА от оценка АА-.

Оценката на общинските облигации се запазва на а-1. Това дава гаранция, че общината е стабилна и ще можем да привлечем нови инвеститори, коментира зам.-кметът. Според доклада на "Глобал рейтингс", община Добрич е с висока ликвидност и ниска задлъжнялост.
И. Колев заяви още, че е възможно общината да издължи до края на годината оставащите две вноски по изтегления през 2004 г. облигационен заем, който бе в размер на 2 600 хил. евро, с които бяха ремонтирани основните булеварди в града. "Намеренията ни са да подготвим проекти и обмисляме нов кредит или емитирането на нови облигации догодина, като средствата отново да вложим в инфраструктура на територията на общината" - допълни зам.-кметът.
В края на миналата седмица той е взел участие и в заседанието на ПК по финанси и икономика на НСОРБ, където са били обсъдени критериите, по които да бъде разпределена изравнителната субсидия в размер на 187 млн. лв. на всички 264 общини в страната, информира още финансист № 1. Сдружението предлага тя да бъде разпределяна основно според приходите на общините, техните разходи, броя на населението, степента на урбанизация и наличието на деца до 5 години и възрастни над 65 години, поясни още Колев. В рамките на заседанието са били обсъдени и някои параметри за бюджет 2009. Към правителството предложението на Постоянната комисия за финанси на НСОРБ е да бъдат завишени работните заплати в социалните дейности, както и да има увеличение на стандартите за издръжка на услугите, предлагани от общините и редица други.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ГРАД ДОБРИЧ ПОВИШИ КРЕДИТНИЯ СИ РЕЙТИНГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди