изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:30 EEST
ДОБРИЧ ПОДОБРЯВА КАДАСТЪРА ПО ПРОЕКТ    
НовиниОбщина Добрич е одобрена на първи етап по проект за подобряване на кадастъра и създаване на географска информационна система - това съобщи вчера зам.-кметът Надежда Петкова.

Средствата в размер на близо 302 хиляди евро ще бъдат осигурени от финансовия механизъм Европейско икономическо пространство /ЕИП/. От пресслужбата на общината информираха, че финансовият механизъм е програма, чрез която Кралство Норвегия, Княжество Лихтенщайн и Исландия дават безвъзмездна помощ на България в размер на 21.5 млн. евро, като приоритетите на програмата са фокусирани в областите опазване на околната среда и насърчаване на използването на възобновяеми енергийни източници, развитие на човешките ресурси, здравеопазване и грижи за децата, както и опазване на европейското културно наследство. Добрич е класиран на 4-то място от Комитета за наблюдение по Програмата, чрез финансовото министерство, в конкуренция с над 264 предложения. Предстои класираните проекти да получат окончателно одобрение от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Основната цел на общинския проект е да се въведе нова модерна система от база данни за подобряване на дейностите по поддръжка и управление на инфраструктурата, комуникациите и градското развитие. Н. Петкова добави, че целта на проекта е да бъде надграден кадастърът на града, както и да се създаде нова географска информационна система за по-добра координация на всички институции и фирми, работещи в областта на  инфраструктурата, комуникационните дейности, дейности при управление на кризисни ситуации и спешни случаи, градско планиране и развитие. В рамките на проекта е планирано геодезическо заснемане на подземната инфраструктура на града и структуриране на базата данни в електронен вид, което ще позволи ускоряването на дейностите при ремонти и поддръжка на инфраструктурата в града. При приключване на всички етапи и положителна оценка на проекта, до края на годината ще бъде подписан договор за финансиране, допълват от пресслужбата на общината.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПОДОБРЯВА КАДАСТЪРА ПО ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди