изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:30 EEST
ДВЕ КАВАРНЕНСКИ УЧИЛИЩА - С НОВА МОДЕРНА СПОРТНА БАЗА    
ОбразованиеОбщина Каварна стартира процедура по избор на изпълнител за реализация на проекта по Оперативна програма "Регионално развитие". Както НДТ вече писа, морското кметство е единственото спечелило към момента проект, чиято стойност е 1 млн. лв. Договорът бе подписан на 31 юли от кмета на Каварна Цонко Цонев.

Със средствата ще бъде извършен ремонт на инфраструктурата в две от общинските училища - СОУ "Стефан Караджа" и ОУ "Йордан Йовков". В рамките на проекта, който е едногодишен, в СОУ "Ст. Караджа" ще бъдат изградени нова лекоатлетическа писта, тенискорт и ще бъдат обособени едно футболно игрище, едно волейболно и две баскетболни игрища. На площадките ще бъде положена специална външна еластична настилка, а около тях ще бъде изградена нова модерна ограда. Съществуващата в момента голяма спортна площадка в училищния двор е построена при създаването на СОУ "Стефан Караджа" през 1976 г. и оттогава не е правен основен ремонт. На места асфалтът е изкъртен, в процепите му са избуяли храсти и треви и с годините площадката е осеяна със счупени стъкла и камъни, които поради амортизацията на настилката е невъзможно да бъдат почистени.
Предвижда се и ремонт и поставяне на топлоизолация на двата спортни салона в СОУ "Стефан Караджа" и залата в ОУ "Йордан Йовков", както и монтиране на системи за вентилация и климатизация. Дейностите включват и подобряване достъпа на хора с физически увреждания до училищните спортни салони.
Иновационното в проекта е създаването на зала за фитнес в СОУ "Стефан Караджа". Старите и неизползваеми помещения под столовата ще бъдат преустроени в зала за фитнес тренировки. Към нея ще бъдат изградени съблекални и санитарни помещения. Реализацията на проекта трябва да приключи през септември следващата година и възпитаниците на двете каварненски училища да започнат учебната 2009/2010 г. с обновена спортна база.
 


Сходни връзки

ДВЕ КАВАРНЕНСКИ УЧИЛИЩА - С НОВА МОДЕРНА СПОРТНА БАЗА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди