изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:39 EEST
ЖИВОТ И РАБОТА ВЪВ ФРАНЦИЯ    
ОбществоБългарските граждани, пътуващи с цел туризъм, бизнес или краткосрочни командировки, не се нуждаят от входна виза за пребиваване във Франция до 90 дни в рамките на период от 6 месеца.

За пътуването е необходимо да притежават паспорт с валидност най-малко шест месеца към датата на влизане в страната. В 5-дневен срок след влизането им на френска територия са задължени да декларират пристигането си в бюрото за чужденци по местопребиваване.
Франция прилага разрешителен режим за работници от България за двугодишен период от датата на присъединяването към ЕС, т. е. до 1 януари 2009 г. Свободното движение във Франция е вече факт за българи, които са научни работници или студенти, както и за предоставящите услуги.  Самонаетите лица също могат свободно да се установяват във Франция, при условие, че имат достатъчна професионална квалификация за своята дейност. За да работи във Франция, българският гражданин следва да има удостоверение за пребиваване и разрешение за работа. За издаването им се подава молба от работодателя, преди работникът да е влязъл на територията на страната. Видът разрешение за работа зависи от продължителността на трудовия договор. При трудов договор за по-малко от една година се издава краткосрочно разрешение до 9 месеца с възможност за подновяване. Този вид разрешение за работа не позволява на работника да сменя работодателя. При наличие на трудов договор за една година или повече се издава разрешение за работа с валидност една година, което може да се подновява и се допуска работникът да сменя работодателя си. След като работникът е пристигнал във Франция, регионалният офис на Службата по международна миграция го кани на медицинска експертиза, където получава медицински сертификат и разрешение за работа. След това отива в Департамента за чужденци в Префектурата по пребиваването си с необходимите документи, за да му бъде издаден документ за пребиваване.
Минималната работна заплата във Франция на час е 7.19 ЕUR или 1090.48 EUR брутна заплата за месец /на база 35 часа за седмица/. Информация за наемане на квартира може да се намери във вестниците или в интернет-сайтове както и чрез посреднически фирми. Някои общински администрации помагат за намирането на квартири. Договорът за наемане на жилище обикновено трае 3 години и може да бъде подновяван. Сумата, която се заплаща на посредническите фирми, обикновено е равна на едномесечен наем и се взема депозит, равен на двумесечен наем, който се връща след освобождаване на жилището. НДТ
 


Сходни връзки

ЖИВОТ И РАБОТА ВЪВ ФРАНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди