изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:51 EEST
Бомби избухнаха пред два магазина на ”Пикадили”    
Ред и сигурност
В 4,16 часа и 4,24 часа тази сутрин са станали два последователни взрива в магазини от веригата “Пикадили” в два варненски квартала - ж.к. “Младост” и ж.к. “Вл. Варненчик”.


Това съобщиха от ОДП-Варна. Местопроизшествията са отцепени и в момента се извършва оглед от експерти и служители на ДОТИ-МВР. Повикани са специалисти и от Бургас и София.
На място е установено, че са избухнали самоделни взривни устройства, които са строшили витринните стъкла над входа на единия магазин и на изхода на другия. Изкривени са и алуминиевите рамки на дограмата.
При взривовете няма пострадали хора, а материалните щети не са големи.
Полицията проверява записващите камери на двата взривени магазина, съобщи директорът на ОДП в морския град комисар Димитър Димитров, цитиран от БТА. Той коментира, че целта на престъплението е по-скоро сплашване, а не нанасяне на сериозни щети. Като аргумент посочи, че и двата взрива са избухнали рано сутринта, докато няма клиенти и охрана. Освен това са изпочупени само вратите на магазините.
От септември м.г. 85% от собствеността на веригата магазини “Пикадили” са придобити от “Делта Макс груп” ООД. Дружеството е регистрирано в Република Сърбия. Останалите 15% са останали собственост на “Боляри” ЕАД, регистрирано във Варна. При проведените до момента разговори със собственици и управители на двата търговски обекта те са категорични, че не са получавали каквито и да е заплахи.
Останалите магазини от веригата, намиращи се на територията на Варна, са били проверени за взривни устройства и временно са отцепени, предаде БГНЕС.
Малко след 10 часа бе евакуиран мол "Варна". По радиоуредбите в магазина е наредено на всички да напуснат сградата. Посетителите и работещите в мола са изведени през аварийните изходи и им е забранено да ползват асансьори и ескалатори.
По информация на работещи вътре, още от сутринта магазинът от веригата “Пикадили”, който е на партерния етаж на мола не е бил отварян. Вътре не е имало полицаи. Било е заключено и тъмно.
Няма сигнал за бомба в мола, каза пред “Фокус” Калинка Пенчева, говорител на ОДП – Варна. Тя уточни, че е имало забравена найлонова торбичка и тя е предизвикала страх и предположения у някои клиенти на магазина, че може да става въпрос за взривно устройство. На място са пристигнали екипи на полицията, които са установили, че няма нищо тревожно. dir.bg
 


Сходни връзки

Бомби избухнаха пред два магазина на ”Пикадили” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди